Image 1
Image 2

Aproximativ 100 de elevi de la mai multe licee au prezentat 10 afaceri profitabile

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vineri, 16 octombrie, pe parcursul câtorva ore Colegiul Naţional “Ioan Slavici” Satu Mare a fost gazda Târgului Judeţean al Firmelor de Exerciţiu “Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu”.

Evenimentul, desfăşurat în cadrul proiectului POSDRU cu acelaşi nume, se adresează pregătirii elevilor pentru viitoarea integrare pe piaţa muncii şi are în vedere extinderea oportunităţilor de învăţare. “La Colegiul Naţional «Ioan Slavici» au venit 10 firme de exerciţiu cu 10 profesori coordonatori. Fiecare firmă este reprezentată de 3 elevi care îşi prezintă afacerea şi tot ceea ce au realizat în decurs de câteva luni de când aceşti elevi fac parte din grupul ţintă al proiectului”, a precizat Bartiş Marinela, profesor în cadrul Liceului Tehnologic “Ioniţă G. Andron” din Negreşti-Oaş, expert consiliere sprijin firmă de exerciţiu.

În proiectul derulat în judeţul nostru s-au înscris licee din Satu Mare, Negreşti-Oaş, Carei şi Livada şi aproximativ 100 de elevi, 10 profesori coordonatori şi doi profesori ETL.”Ce se întâmplă astăzi la Slavici este un lucru foarte îmbucurător pentru liceele teoretice, pentru că este practic primul târg al firmelor de exerciţiu din care fac parte şi elevii de la liceele teoretice. Se ştie că este deja o practică la nivel de ţară doar pentru liceele economice. Facem parte dintr-un proiect care promovează firmele de exerciţiu în cadrul liceelor teoretice, după ce din aprilie am înfiinţat firme pe platforma ROCT, o platformă virtuală pentru firmele de exerciţiu din care elevii au învăţat cum se înfiinţează o firmă pas cu pas”, a precizat prof. Sanda Neşte, coordonator al proiectului Rainbow Style SRL.

Astfel de târguri se realizează pentru facilitarea de întâlniri într-un cadru de mediatizare pentru promovarea afacerilor, sprijinirea dezvoltării culturii antreprenoriale a elevilor şi sporirea numărului de persoane ce demarează afaceri. Prin participarea şi implicarea în realizarea tranzacţiilor la acest târg, elevii stimulează viitoarea lor participare la un târg de firme reale. Astfel, din şcoală se realizează trecerea de la piaţa virtuală la piaţa unei economii reale.

The Beaver SRL se ocupă cu fabricarea produselor din lemn, plută, pai şi alte materiale vegetale. Echipa coordonată de prof. Dănuţ Claudia confecţionează obiecte decorative din materiale vegetale cu scopul de a contribui la protejarea mediului înconjurător. “Acest proiect ne-a dezvoltat şi abilitatea de a ne grupa şi de a ne împărţi sarcinile, astfel noi am încercat să realizăm un proiect cât mai complex şi sperăm ca şi juriul să fie mulţumit de activitatea noastră”, este de părere Buzgău Horaţiu, membru în echipă.

Un juriu de specialitate a punctat fiecare firmă după următoarele criterii: prezentarea standului, materiale promoţionale, profesionalismul personalului prezent la stand şi catalogul.
The Beaver SRL – coord. prof. Dănuţ Claudia, Eco Garden Design SRL – coord. prof. Sanda Neşte – şi Roiu la Stup SRL  coord.prof Moş Augustin sunt firmele de exerciţiu câştigătoare.  În urma prezentării de ieri acestea  vor participa la târgul multiregional desfăşurat la Cluj-Napoca, unde vor participa 30 de firme de exerciţiu din cele două regiuni, Nord-Vest şi Vest, reprezentate de câte 2 elevi.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with