ANRE a avizat plata a 6,2 miliarde de lei către furnizorii de energie

Scris de Cristina Bursuc, 22 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Suma totală verificată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie şi transmisă spre decontare în conformitate cu OUG 27/2022 a depăşit 6,2 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al ANRE, remis Agerpres.

Un număr de 83 de companii au depus 729 de solicitări, din care aprobate 177 pentru clienţii casnici şi 277 pentru cei noncasnici.

Suma trimisă pentru decontare către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), pentru consumatorii casnici, este 2,4 miliarde de lei, iar către Ministerul Energiei, pentru consumatorii noncasnici, de 3,7 miliarde de lei.

Suma totală transmisă spre decontare în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2022 a crescut cu 925,3 milioane lei faţă de suma din informarea de presă din data de 10 noiembrie 2022 (peste 5,3 miliarde de lei).

ANRE menţionează că a finalizat platforma informatică privind decontarea sumelor aferente schemei de sprijin conform OUG 119/2022, iar operatorii pot încărca datele şi documentele justificative în vederea verificării acestora cu maximă operativitate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517