Alte decizii luate în baschetul românesc | Informaţia Zilei

Alte decizii luate în baschetul românesc

Scris de Ionuţ Blăjean, 22 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Şedinţa Comitetului Director al Federaţiei Române de baschet a avut mai multe puncte la şedinţa din 19 mai. Despre cea mai importantă decizie, privind îngheţarea ligiilor naţionale, am scris în numărul trecut.

Azi vom prezenta şi alte decizii. În primul rând s-a stabilit ca Adunarea Generală FRB să aibă loc pentru 13 iulie, ora 10, la sediul FRF.

Un alt punct interesant ne spune că în luna august se va organiza Liga de vară LNB, atât la masculin, cât şi la feminin, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de Covid-10. Dar aceste competiţii nu ar avea caracter obligatoriu şi se vor desfăşura doar cu participarea jucătorilor români.

Alte hotărâri:

• Se aprobă cu 13 voturi “pentru” şi o abţinere modificarea Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Naţionale de juniori. Astfel, toate Campionatele Naţionale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 şi U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual înlocuirea, cf. clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile următoare). Având în vedere restricţiile referitoare la evenimentele sportive desfăşurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori şi pe terenuri în aer liber. În condiţiile în care reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Naţionale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfăşura în luna august 2020.

• Se aprobă cu unanimitate de voturi organizarea CN U12 şi a Festivalului de baby şi minibaschet, ediţia 2020, la sfârşit de august şi început de septembrie, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

• Se aprobă cu unanimitate de voturi propunerea de dizolvare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul FRB, care a funcţionat pe durata stării de urgenţă instituite prin decret al Preşedintelui României.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345