Alte 4.000 de doze de vaccin gripal ajung miercuri la Satu Mare | Informaţia Zilei

Alte 4.000 de doze de vaccin gripal ajung miercuri la Satu Mare

Scris de Mihaela Ghiţă, 06 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministerul Sănătăţii alocă încă o tranşă de peste 4.000 de doze de vaccin gripal pentru judeţul Satu Mare. Vaccinul va ajunge azi, 6 noiembrie, iar de joi, 7 noiembrie, acesta va putea fi distribuit cabinetelor de medicină de familie pentru vaccinarea populaţiei la risc, anunţă directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai.

Nivelul de adresabilitate pentru vaccinare este crescut în rândul sătmărenilor. Până la ora actuală, din cele aproximativ 5.500 de doze de vaccin gripal alocate în prima şi a doua tranşă a fost vaccinat personalul medical, cadrele din cabinetele de medicină şcolară, SMURD, Ambulanţă, persoanele instituţionalizate (centre pentru îngrijirea vârstnicilor, case de copii) şi o parte din categoriile de pacienţi cronici. Dr. Macrina Mihai remarcă interesul crescut al cetăţenilor pentru vaccinare pe baza raportărilor din partea medicilor de familie şi a cererilor pentru alocarea de vaccin.

„Putem spune cu certitudine că azi, 6 noiembrie, vom primi peste 4.000 de doze de vaccin gripal, iar de mâine, 7 noiembrie, medicii de familie vor putea veni să-l ridice pentru a continua campania de vaccinare a populaţiei”, a spus directorul DSP Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345