Alegeri în Protopopiatul Oaş pentru Adunarea Eparhială

Scris de Mihaela Ghiţă, 17 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În prima decadă a lunii mai, Protopopiatul Ortodox Oaş şi-a ales clericii şi mirenii care vor face pare din Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului pentru următorii patru ani.

Şedinţa de alegere a membrilor Adunării Eparhiale a avut loc la Catedrala „Duminica Tuturor Sfinţilor” din Negreşti-Oaş şi s-a derulat cu binecuvântarea PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în prezenţa preacucernicului părinte, Andrei Pop, inspector eparhial şi delegat pentru conducerea lucrărilor şedinţei, precum şi a protopopului de Oaş, pr.dr. Marcel I. Malanca.

La şedinţă au participat 75 de preoţi şi mireni (delegaţi ai parohiilor) din Protopopiatul Oaş.

După cum a subliniat părintele protopop Malanca, Adunarea Eparhială se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea ierarhului locului. Mandatul lor este pentru o perioadă de 4 ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517