Al doilea deces din cauza gripei, la final de 2019, a avut loc la Buzău | Informaţia Zilei

Al doilea deces din cauza gripei, la final de 2019, a avut loc la Buzău

Scris de Mihaela Ghiţă, 04 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Al doilea caz de deces din cauza gripei a fost înregistrat la finalul anului 2019. Este vorba de o femeie în vârstă de 47 de ani din Buzău care a murit la spital. Este al doilea caz de deces din acest sezon.

În cazul femeii testele rapide au indicat prezenţa virusului gripal. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, pacienta s-a prezentat la data de 9 decembrie la medicul de familie unde a fost diagnosticată cu viroză respiratorie, primind tratament în acest sens. La 28 decembrie femeia a fost internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău unde i-au fost efectuate testele rapide de gripă care au confirmat prezenţa virusului de tip A. La 48 de ore de la internare, femeia a murit.

Primul deces datorat gripei s-a înregistrat în judeţul Dâmboviţa. Un bărbat de 54 de ani a fost diagnosticat cu gripă şi internat la Spitalul Judeţean de Urgeţă Târgovişte. Pacientul a murit la mijlocul lunii trecute, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.

Persoanelor care prezintă simptome de gripă li se recomandă să se prezinte de urgenţă la medicul de familie, pentru confirmarea diagnosticului şi administrarea tratamentului corespunzător.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517