Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat ca Remdesivir să fie folosit în tratarea Covid-19 | Informaţia Zilei

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat ca Remdesivir să fie folosit în tratarea Covid-19

Scris de Vasile Andreica, 26 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, joi, ca antiviralul Remdesivir să fie folosit pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid-19, potrivit AFP.

„Remdesivir este primul medicament contra Covid-19 care este recomandat pentru autorizare în UE”, a transmis într-un comunicat agenţia cu sediul la Haga, precizând că această recomandare trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană.

Comisia Europeană „vizează o decizie pentru autorizarea punerii pe piaţă condiţionat a remdesivir în cursul săptămânii următoare”, a precizat EMA.

Recomandarea Agenţiei se referă la tratamentul pentru noul coronavirus a adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani, care suferă de pneumonie şi care au nevoie de supliment de oxigen, adică cei „afectaţi de o boală gravă”.

Un studiu al EMA a demonstrat că pacienţii afectaţi de Covid-19 şi trataţi cu remdesivir se recuperează în medie cu patru zile mai repede decât ceilalţi bolnavi.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, remdesivir al laboratorului american Gilead este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu Covid-19 într-un studiu clinic semnificativ, deşi efectul său a fost considerat modest. Folosirea remdesivir la Tearapie intensivă în spitale a fost autorizată în Statele Unite, apoi în Japonia.

Abonează-te acum Online!
  1. trecătorprin satu mare a spus: 27 iunie 2020, ora 14:27

    Cu Dexametazona ce facem?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517