11.12.2019 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Crăciun, Pataki Csaba, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Guvernul Orban își asumă răspunderea pe 3 proiecte de legi.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat: Balog Sandor. Titlul emisiunii: Pădurea în timpul iernii. (reluare) 04.00 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia, invitați: Izidor Bunea, Alina Bunea. 05.00 Cultură cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiunii: Sunetul sursă e energie. 06.00 Manifestări de Ziua Națională a României la Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Crăciun, Pataki Csaba, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Guvernul Orban își asumă răspunderea pe 3 proiecte de legi.(reluare) 10.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Rodica Mereuță. Titlul emisiunii: Vârstnici și tineri împreună. 10.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Arta de a trăi fericit. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitat: Balog Sandor. Titlul emisiunii: Pădurea în timpul iernii. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Crăciun, Pataki Csaba, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Guvernul Orban își asumă răspunderea pe 3 proiecte de legi.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Marta Cordea. 17.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu – program de colinde. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Afinată de casă

Ingrediente:

Un kg de afine bine coapte (dacă se poate, culese din pădure, nu din producție de fermă), 500 – 600 g de zahăr (depinde cât de dulce doriți să fie lichiorul), 500 ml de alcool etilic dublu rafinat 96 %, sau eventual un litru de votcă de 37-40 %.

Mod de preparare:

Afinele se spală și se pun într-o sticlă cu gura largă. Eventual, boabele se pot apăsa puțin, să crape și să lase zeamă cât mai repede. Peste ele se pune zaharul. Se leagă sticla la gură și se pune la soare 2-3 zile, până când afinele lasă suficient sirop, astfel încât boabele să fie complet acoperite de lichid. Se toarnă alcoolul peste sirop și se lasă din nou câteva zile, tot așa cu capac, după care se poate completa cu apă, în funcție de cât de tare doriți să fie preparatul final. Trebuie să țineți cont și de faptul că afinele cu zahărul au început să fermenteze, deci și acestea vor mai mări puțin concentrația de alcool. Dacă afinele doriți să le păstrați pentru iarnă fără conservant, folosiți neapărat alcool dublu rafinat, adăugând apa doar cu o săptămână-două înainte de a consuma afinata.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.