Afinată de casă | Informaţia Zilei

Afinată de casă

Ingrediente:

Un kg de afine bine coapte (dacă se poate, culese din pădure, nu din producţie de fermă), 500 – 600 g de zahăr (depinde cât de dulce doriţi să fie lichiorul), 500 ml de alcool etilic dublu rafinat 96 %, sau eventual un litru de votcă de 37-40 %.

Mod de preparare:

Afinele se spală şi se pun într-o sticlă cu gura largă. Eventual, boabele se pot apăsa puţin, să crape şi să lase zeamă cât mai repede. Peste ele se pune zaharul. Se leagă sticla la gură şi se pune la soare 2-3 zile, până când afinele lasă suficient sirop, astfel încât boabele să fie complet acoperite de lichid. Se toarnă alcoolul peste sirop şi se lasă din nou câteva zile, tot aşa cu capac, după care se poate completa cu apă, în funcţie de cât de tare doriţi să fie preparatul final. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că afinele cu zahărul au început să fermenteze, deci şi acestea vor mai mări puţin concentraţia de alcool. Dacă afinele doriţi să le păstraţi pentru iarnă fără conservant, folosiţi neapărat alcool dublu rafinat, adăugând apa doar cu o săptămână-două înainte de a consuma afinata.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517