00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne invitat: Cătălin Sălăgean. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor .(reluare) 03.30 Portret de artist invitat: Nicolae Sabău. 05.15 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: teatrul şi tinerii din ziua de azi. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 09.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Meseriile viitorului. 10.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia. Titlul emisiuni: . 11.15 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Rolul artei în dezvoltarea copilului. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor .(reluare) 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Acţiuni cu tânăra generaţie în scopuri ecologice. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitaţi: Maria Tripon. 17.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 17.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 22.08.2019

Afinată de casă

Ingrediente:

Un kg de afine bine coapte (dacă se poate, culese din pădure, nu din producţie de fermă), 500 – 600 g de zahăr (depinde cât de dulce doriţi să fie lichiorul), 500 ml de alcool etilic dublu rafinat 96 %, sau eventual un litru de votcă de 37-40 %.

Mod de preparare:

Afinele se spală şi se pun într-o sticlă cu gura largă. Eventual, boabele se pot apăsa puţin, să crape şi să lase zeamă cât mai repede. Peste ele se pune zaharul. Se leagă sticla la gură şi se pune la soare 2-3 zile, până când afinele lasă suficient sirop, astfel încât boabele să fie complet acoperite de lichid. Se toarnă alcoolul peste sirop şi se lasă din nou câteva zile, tot aşa cu capac, după care se poate completa cu apă, în funcţie de cât de tare doriţi să fie preparatul final. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că afinele cu zahărul au început să fermenteze, deci şi acestea vor mai mări puţin concentraţia de alcool. Dacă afinele doriţi să le păstraţi pentru iarnă fără conservant, folosiţi neapărat alcool dublu rafinat, adăugând apa doar cu o săptămână-două înainte de a consuma afinata.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.