AEP: În ianuarie-iunie au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327

În perioada ianuarie – iunie, în conturile partidelor politicie au fost vărsate sume în valoare totală de 124.890.327,26 lei, informează Autoritatea Electorală Permanentă. Potrivit sursei citate în perioada  menţionată, partidele au cheltuit peste 60% din sumele încasate.

”Autoritatea Electorală Permanentă doreşte să vă informeze că urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, a informaţiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, conform informaţiilor deţinute precum şi a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate.”, se arată „ntr-un comunicat de presă al Autorităţii.

În perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

”Privind structura cheltuielilor angajate din subvenţia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli; în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă şi propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Naţional Liberal, acestea au reprezentat 73,80%; Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate; De asemenea, pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare.

În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate.

Abonează-te acum Online!
  1. Valeriu Grigor a spus: 03 august 2022, ora 11:37

    Înţeleg ff. bine la 87 ani, de ce nu publicaţi comentariile incomode, izvorâte din strigătul de durere şi suferinţă, în numele dreptăţi si adevărului, vrem să demascăm infractori , escroci şi imbecili pe care partidele politice îi susţin pe posturi de conducere. Pe bază de acte legale am arătat cum şefa comisiei handicap, dacă nu plăteşti te lasă să mori, viaţa mia fost salvată de CURTEA DE APEL ORADEA, dos. 748/83/2021, am mai relatat cum directorul de la impozite-taxe locale a reţinut pensia abuziv , am fost supus la foamete 90 zile, noroc cu poliţia care a recuperat o parte din bani reţinuţi abuziv (1644 Ron) sunteţi minunaţi faceţi mai mult pentru apărarea democraţiei de cât partidele politice.

  2. Valeriu G. a spus: 03 august 2022, ora 10:14

    Bani pentru propagandă şi dezinformarea populaţiei, menţin în funcţii lichele, corupţi şi criminali, la comisia de handicap şi impozite-taxe locale St-M.

  3. Dac Bulibas a spus: 02 august 2022, ora 20:54

    UDMRaiului nu i-ati dat nimica ?. Pai de asta apaluda ei pe cei de la Budapesta !…Nici macar pt. un corn/covrig nu le-ati dat ?. Nu-i frumos….Orban Viktor le da ceva bani de buzunar nu ca voi, zgarcitilor/pungasilor.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517