00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

A fost odată…

Scris de Constantin Demian, 03 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În curând se împlinesc 20 de ani de la ultimul meci al Olimpiei în Divizia A

A fost odată când fotbalul sătmărean, Olimpia în cazul de faţă, reprezenta ceva în fotbalul din România. Sigur, cu excepţia unei finale a Cupei României, nu la superlativ, nu cu performanţe care să fi făcut istorie, dar Olimpia era o echipă cunoscută şi respectată în ţară, fiind şi un brand al oraşului şi judeţului Satu Mare. Nu e cazul în momemtul de faţă. Dar, poate, cine ştie, vor veni şi vremuri mai bune.

Pe 12 iunie 1999, FC Olimpia Satu Mare a jucat ultimul meci în Divizia A, adică pe prima scenă a fotbalului naţional. Se întâmpla asta la Satu Mare când Olimpia a fost învinsă de FC Bacău cu 2-0.

După acest meci, oficial, Olimpia Satu Mare a retrogradat în eşalonul secund. Speram să fie ceva vremelnic. Ne-am înşelat, din păcate, pentru că, iată, la 20 de ani de la părăsirea primei scene din România, fotbalul sătmărean se zbate în mediocritate. Iar clubul Olimpia, cel tradiţional, a dispărut în neant. Totuşi, ceva, ceva se întrezăreşte la orizont. Dar să nu ne grăbim.

Revenind la acea perioadă, de sfârşit al anilor 90, a fost una frumoasă pentru fotbalul sătmărean. Olimpia Satu Mare a promovat în Divizia A la finalul sezonului 1997-1998 după un retur senzaţional, reuşind să depăşească pe Corvinul Hunedoara, care avusese la un moment dat un avans de 8 puncte. La acea vreme preşedintele clubului era Vasile Boudi, iar vicepreşedinte Catrinel Raţ. În lot se regăseau printre alţii Suciu, Mihai Paul, Teger, Dragomir, Ciocan, Chiriloaie, Szabo, Iodi, Negrea, Cornaci, antrenorii find Gabi Both şi Mircea Bolba. La promovare, entuziasm general, bucurie mare, speranţe mari. Mai ales că echipa s-a întărit cu câţiva jucători de calibru: Ciprian Mozacu, Lucian Nan, Martin Tudor, Cr. Lupuţ, Marian Alexandru, Ivan, Zamfirescu, Kemeneş, Cioloboc, Chiratcu, moldovenul Corujan etc. Debutul a fost unul fulminant, 3-0 cu Petrolul. Dar pe parcurs, entuziasmul s-a topit, la fel şi banii veniţi din transferul lui Daniel Prodan. Au urmat câteva rezultate proaste punctate şi de câteva rezultate neaşteptate, acel 1-1 cu Rapid, campioana ediţiei, 1-1 cu Universitatea Craiova etc.

După câteva etape Mircea Govor a fost ales preşedinte al C.A. al clubului şi a fost schimbată şi conducerea tehnică, fiind adus pe bancă antrenorul Gigi Staicu. Adică tehnicianul care avuse o mare contribuţie la prima promovare, în 1974. Dar nu mai era ”partidul” la putere, aşa că instalarea pe bancă a lui Gigi Staicu nu a adus şi plusul mult dorit. Ba dimpotrivă.

„Consider că aducerea lui Staicu a fost o greşeală mare a conducerii. Au fost meciuri ciudate în care doar 4-5 jucători au evoluat cu adevărat pentru Olimpia”, a spus Mihai Paul, fost căpitan al grupării sătmărene în acele vremuri.

Una peste alta, indiferent de motive, retrogrdarea n-a putut fi evitată şi Olimpia s-a reîntors în eşalonul secund după un sezon în care a înregistrat 3 victorii, 4 rezultate de egalitate şi multe înfrângeri.

Speram cu toţii să fie ceva trecător. N-a fost să fie şi, la 20 de ani de la retrogradare, cu excepţia unui moment mai reuşit petrecut în 2003-2004, când ne-am bătut pentru promovare, fotbalul sătmărean, FC Olimpia, a regresat enorm. Până la desfiinţarea echipei.

Ce ne va aduce viitorul? Greu de spus. Noi ne-am dori măcar o echipă de Liga 2.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.