17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

A fost odată…

Scris de Constantin Demian, 03 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În curând se împlinesc 20 de ani de la ultimul meci al Olimpiei în Divizia A

A fost odată când fotbalul sătmărean, Olimpia în cazul de faţă, reprezenta ceva în fotbalul din România. Sigur, cu excepţia unei finale a Cupei României, nu la superlativ, nu cu performanţe care să fi făcut istorie, dar Olimpia era o echipă cunoscută şi respectată în ţară, fiind şi un brand al oraşului şi judeţului Satu Mare. Nu e cazul în momemtul de faţă. Dar, poate, cine ştie, vor veni şi vremuri mai bune.

Pe 12 iunie 1999, FC Olimpia Satu Mare a jucat ultimul meci în Divizia A, adică pe prima scenă a fotbalului naţional. Se întâmpla asta la Satu Mare când Olimpia a fost învinsă de FC Bacău cu 2-0.

După acest meci, oficial, Olimpia Satu Mare a retrogradat în eşalonul secund. Speram să fie ceva vremelnic. Ne-am înşelat, din păcate, pentru că, iată, la 20 de ani de la părăsirea primei scene din România, fotbalul sătmărean se zbate în mediocritate. Iar clubul Olimpia, cel tradiţional, a dispărut în neant. Totuşi, ceva, ceva se întrezăreşte la orizont. Dar să nu ne grăbim.

Revenind la acea perioadă, de sfârşit al anilor 90, a fost una frumoasă pentru fotbalul sătmărean. Olimpia Satu Mare a promovat în Divizia A la finalul sezonului 1997-1998 după un retur senzaţional, reuşind să depăşească pe Corvinul Hunedoara, care avusese la un moment dat un avans de 8 puncte. La acea vreme preşedintele clubului era Vasile Boudi, iar vicepreşedinte Catrinel Raţ. În lot se regăseau printre alţii Suciu, Mihai Paul, Teger, Dragomir, Ciocan, Chiriloaie, Szabo, Iodi, Negrea, Cornaci, antrenorii find Gabi Both şi Mircea Bolba. La promovare, entuziasm general, bucurie mare, speranţe mari. Mai ales că echipa s-a întărit cu câţiva jucători de calibru: Ciprian Mozacu, Lucian Nan, Martin Tudor, Cr. Lupuţ, Marian Alexandru, Ivan, Zamfirescu, Kemeneş, Cioloboc, Chiratcu, moldovenul Corujan etc. Debutul a fost unul fulminant, 3-0 cu Petrolul. Dar pe parcurs, entuziasmul s-a topit, la fel şi banii veniţi din transferul lui Daniel Prodan. Au urmat câteva rezultate proaste punctate şi de câteva rezultate neaşteptate, acel 1-1 cu Rapid, campioana ediţiei, 1-1 cu Universitatea Craiova etc.

După câteva etape Mircea Govor a fost ales preşedinte al C.A. al clubului şi a fost schimbată şi conducerea tehnică, fiind adus pe bancă antrenorul Gigi Staicu. Adică tehnicianul care avuse o mare contribuţie la prima promovare, în 1974. Dar nu mai era ”partidul” la putere, aşa că instalarea pe bancă a lui Gigi Staicu nu a adus şi plusul mult dorit. Ba dimpotrivă.

„Consider că aducerea lui Staicu a fost o greşeală mare a conducerii. Au fost meciuri ciudate în care doar 4-5 jucători au evoluat cu adevărat pentru Olimpia”, a spus Mihai Paul, fost căpitan al grupării sătmărene în acele vremuri.

Una peste alta, indiferent de motive, retrogrdarea n-a putut fi evitată şi Olimpia s-a reîntors în eşalonul secund după un sezon în care a înregistrat 3 victorii, 4 rezultate de egalitate şi multe înfrângeri.

Speram cu toţii să fie ceva trecător. N-a fost să fie şi, la 20 de ani de la retrogradare, cu excepţia unui moment mai reuşit petrecut în 2003-2004, când ne-am bătut pentru promovare, fotbalul sătmărean, FC Olimpia, a regresat enorm. Până la desfiinţarea echipei.

Ce ne va aduce viitorul? Greu de spus. Noi ne-am dori măcar o echipă de Liga 2.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.