86 de elevi pozitivi, depistaţi în prima zi de testare

Scris de Vasile Nechita, 06 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 6 decembrie, a fost ziua în care, în cele mai multe dintre şcolile româneşti, elevii au început să folosească testele rapide. 

Au fost depistate 86 de cazuri detectate pozitiv în şcoli, anunţă ministrul Educaţiei, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Oficialul precizează că doar 700 de şcoli au aprobat să se facă teste elevilor în clase, unele parţial, altele pentru toţi elevii. „În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv”, potrivit comunicatului.

„În ceea ce priveşte modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu. (Nu sunt incluse în aceste statistici unităţile conexe, elevii şi preşcolarii acestora provenind din unităţi de învăţământ)”, se arată în documentul semnat de ministru.

Abonează-te acum Online!
  1. mutu2 a spus: 09 decembrie 2021, ora 20:52

    Cu siguranţă sunt mult mai mulţi copii pozitivi dar sau nu se testează sau fac forme uşoare asimptomatice.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517