70 de dosare aprobate în programele Rabla şi Rabla Plus, pentru persoane juridice | Informaţia Zilei

70 de dosare aprobate în programele Rabla şi Rabla Plus, pentru persoane juridice

Scris de Cristina Bursuc, 29 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Primele liste cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus au fost publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), fiind aprobate în total 70 de dosare, după cum reiese din datele anunţate de instituţie.

Din numărul total de dosare aprobate, 29 sunt în Programul Rabla (pentru 82 de autovehicule), iar 41 în Programul Rabla Plus – pentru 78 de autovehicule, dintre care 17 electrice hibride şi 61 full electrice.

„Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 22 mai 2020, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus)”, precizează AFM.

Programul Rabla – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul Rabla Plus a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517