677 candidaţi aşteptaţi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului | Informaţia Zilei

677 candidaţi aşteptaţi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Scris de Vera Pop, 21 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
În judeţul Satu Mare 68,02% dintre absolvenţi au promovat prima sesiune a Bacalaureatului 2019

În judeţul Satu Mare 68,02% dintre absolvenţi au promovat prima sesiune a Bacalaureatului 2019

Centrele de examen de la Satu Mare sunt la “Elisa Zamfirescu” şi Liceul German

Astăzi începe Bacalaureatul pentru absolvenţii de clasa a XII-a care au picat ori nu s-au prezentat la sesiunea din vara 2019 sau din promoţiile anterioare.

În judeţul Satu Mare s-au înscris pentru examen 677 de candidaţi, dintre care 475 din promoţia curentă şi 202 din promoţii anterioare. Aceştia vor susţine probele la centrele de examen organizate la Liceul Tehnologic „Elisa Zamfirescu” Satu Mare şi la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.

Calendarul probelor

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2019 începe cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba şi literatura română de azi. Joi, 22 august, elevii susţin proba la Limba şi literatura maternă, pe 23 august proba obligatorie a profilului şi pe 26 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie, conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Afişarea rezultatelor

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, are loc pe data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Reguli pentru candidaţi

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare, precizează MEN.

Sesiunea de vară

În judeţul Satu Mare 68,02% dintre absolvenţi au promovat prima sesiune a Bacalaureatului 2019, conform rezultatelor finale furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.

La nivel naţional, procentul de promovare al tuturor celor care au susţinut bacalaureatul a fost 69,1% (de la 67,2% înainte de contestaţii). Datele de la Ministerul Educaţiei arată că 75,5% dintre elevii din promoţia 2018-2019 au promovat bacalaureatul. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517