60.000 de oameni pe Arena Nationala la lansarea candidatilor USL

Scris de Mioara Maxim, 17 octombrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Liderii USL Satu Mare pe Arena Nationala

Liderii USL Satu Mare pe Arena Nationala

Mitingul USL pentru lansarea candidaţilor la parlamentare a avut loc, la Arena Naţională, în prezenţa liderilor Uniunii, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, organizatorii estimând prezenţa a peste 60.000 de persoane. A fost cea mai mare si fastuoasa lansare de candidati de pana acum.

 

Dupa[ discursuri, delegatiile din fiecare judet au urcat pe scena pentru a-si prezenta candidatii. Valer Marian, Virgil En[tescu, Nicolae Bura, Ovidiu Silaghi, Octavian Petric, Viorel Buda si Ciprian Ardelean sunt cei care vor intra in lupta pe listele USL Satu Mare.

 

Dragnea: În Parlament se intră cu votul românilor, nu cu intervenţii din afară

 

În Parlament se intră cu votul românilor, nu cu intervenţii din afară, a declarat miercuri secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, în deschiderea manifestării de lansare a candidaţilor USL de la Naţional Arena.

 

Potrivit Agerpres, El a subliniat că puterea ţării este în interior, nu în afara ei şi a adăugat că a sosit timpul ca românii să stea cu fruntea sus în faţa partenerilor europeni.
„Poporul român, poporul nostru a trecut printr-o evoluţie, a făcut nenumărate sacrificii în perioada de tranziţie spre democraţie. Sunt peste opt ani de când România e membră NATO şi de atunci românii s-au achitat cu cinste şi onoare la toate misiunile la care au participat. Sunt cinci ani de când România e membră cu drepturi depline a Uniunii Europene. A venit vremea ca românii să-şi înfăptuiască destinul democratic în propria lor ţară cu voinţa lor, cu inima lor şi cu votul lor. E timpul să stăm cu fruntea sus în fata partenerilor noştri europeni, vom primi cu tot respectul recomandările prietenilor noştri externi, dar cred cu toată convingerea că românii trebuie să-şi decidă singuri viitorul”, a spus Dragnea, în uralele celor aproape 80.000 de participanţi.

Potrivit secretarului general al PSD, cei prezenţi reprezintă doar 1% dintre cei care au votat pentru plecarea de la Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu.
„Puterea României este aici în ţară şi nu în afara ei. În Parlament se intră cu votul românilor şi nu cu intervenţii din afară. La fel cum America este a americanilor, cum Germania este a germanilor, Franţa a francezilor, Bulgaria a bulgarilor, aşa România este a românilor. Să spunem românilor că votul lor nu reprezintă doar o coală de hârtie pe care se pune ştampila, fiecare vot este o parte din voinţa supremă a poporului român, fiecare vot este o parte din puterea României, iar mai multe voturi pe 9 decembrie înseamnă mai multă putere pentru România. Să arătăm lumii întregi că România este puternică”, a spus Dragnea.

El a salutat prezenţa la manifestarea USL a reprezentanţilor ambasadelor la Bucureşti ale ţărilor membre UE, Federaţiei Ruse, Republicii Populare Chineze, a reprezentanţilor Comisiei Europene la Bucureşti şi ai Fundaţiei Friedrich Ebert, sindicatelor reprezentative, patronatelor şi ONG-urilor.

 

Constantin: Suntem azi în USL mai mulţi ca niciodată

 

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a afirmat, miercuri, că Uniunea Social Liberală se află astăzi în faţa celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani.

 

„Astăzi avem şansa să curăţăm România de regimul PDL şi Traian Băsescu”, a spus liderul PC, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL pentru parlamentare.

„Suntem azi în USL mai mulţi ca niciodată. Mai important e că azi, la un şi jumătate de la constituire, după cinci luni de guvernare, USL e mai unită ca niciodată. (…) La început a fost o idee, apoi trei oameni care au crezut în această idee. (…) USL până acum şi-a atins mai multe obiective, însă azi suntem în faţa celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani”, a mai spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Liderul conservator a mai declarat că USL şi Guvernul Ponta au o mare obligaţie către români să le redea speranţa „şi nu este numai o obligaţie, ci şi o mare responsabilitate”.

 

USL nu trebuie să-şi cheme partenerii străini s-o scoată ”dintr-un colţ al izolării”, aşa cum au făcut democrat-liberalii, a declarat Constantin, susţinând că PDL va face o campanie „murdară” în care va „arunca cu noroi”.

El a precizat că USL şi-a demonstrat forţa când a răsturnat „guvernele lui Traian Băsescu”, când au câştigat 36 de consilii judeţene, şi în ziua referendumului, când „7,5 milioane de români au strigat alături de USL: Jos Băsescu!”.

 

Antonescu: USL poate conduce România spre bine

 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a afirmat, miercuri seară, că Uniunea Social Liberală este suficient de puternică pentru a conduce România spre bine.

 

„Vrem să facem şi facem o demonstraţie de forţă pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să fie puternic şi noi demonstrăm că suntem puternici, pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să ţină cont de aşteptările oamenilor, de nevoile oamenilor, de libertăţile oamenilor. (…) Vrem să facem şi facem o demonstraţie de forţă care nu vrea să intimideze pe nimeni, dar vrea să încurajeze toţi românii. (…) Da, USL este suficient de puternică spre a conduce România spre bine. (…) USL este cu poporul român”, a declarat Crin Antonescu, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

 

 

El a adăugat că social-democraţii şi liberalii, care vor „conduce România în numele poporului român şi pentru poporul român”, vor fi partenerii şi nu slugile instituţiilor europene.

 

Ponta: Pe 9 decembrie schimbarea trebuie dusă până la capăt

 

Uniunea Social Liberală, Guvernul USL, Parlamentul, noi toţi ca români suntem europeni, ne-am câştigat acest drept şi vrem să ne comportăm ca şi cetăţeni europeni, a afirmat, miercuri seară, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile din 9 decembrie.

El a subliniat că anul acesta, 2012, schimbarea trebuie dusă până la capăt.
„Sunt extraordinar de mândru să vă reprezint, să fiu alături de dvs, vreau să vă salut nu doar pe cei aflaţi azi aici, într-o prezenţă care va rămâne ca un record pentru această Arenă Naţională, (…) ci pe cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum ca să scape de Traian Băsescu”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a afirmat că în 2013, odată cu sfârşitul regimului Băsescu, se va încheia perioada post-comunistă în România.

 

„În 2013 trebuie să schimbăm nu doar Constituţia României, ci modul în care a fost gândit statul român în aceşti ani. 2013, odată cu sfârşitul regimului Băsescu, se va încheia perioada post-comunistă în România. Traian Băsescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist al Europei, trebuie să îl schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a ţinut la putere în aceşti ani”, a susţinut Victor Ponta, la evenimentul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517