Image 1
Image 2

5 producători particulari din Pișcolt, Satu Mare și Carei au fost avertizați că nu respectă condițiile de igienă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 14 – 22 august inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 119 acţiuni de control. Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non-animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi de procesare lapte.

În cadrul acţiunilor de verificare efectuate în această perioadă de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Satu Mare, cu ocazia sărbătorilor religioase “Sfânta Maria Mare” din localităţile Bixad şi Măriuş, a sărbătorilor cultural-folclorice de la Oţeloaia, a sărbătorilor aniversare ale localităţilor Ardud, Negreşti-Oaş, Beltiug, au urmărit respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, modul şi condiţiile de preparare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman precum şi existenţa echipamentului de protecţie.

Şi în această săptămână continuă acţiunile de verificare efectuate de inspectori de specialitate din cadrul DSVSA în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unităţi catering, baruri, plăcintării şi chioşcuri alimentare din judeţ. DSVSA Satu Mare desfăşoară controale tematice specifice cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, dar şi al prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

DSVSA, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi și Poliţia de Frontieră au continuat programul de verificare în traficul rutier şi în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciul Antifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor şi comerţului ilicit cu legume şi fructe provenite din comerţul intracomunitar şi din ţări terţe.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă acţiunea de verificare a unităţilor de alimentaţie publică, precum şi a altor unităţi care comercializează produse de origine animală, non-animală, legume şi fructe, din zonele de agrement din judeţ.

Rezultatele controalelor în domeniul siguranţei alimentare

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale constând în avertismente în cazul unor producători particulari din pieţele agroalimentare din localităţile Pişcolt (1), Satu Mare (2), Carei (2), pentru comercializare directă către consumatorul final a legumelor, fructelor şi a altor produse fără respectarea condiţiilor de igienă.

Având în vedere evoluţia pe teritoriul României a pestei porcine africane, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc precum şi produsele din carne care conţin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1185/2019 privind măsurile zoo-sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Pentru orice sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare apelaţi la numărul de telefon 0800826787 sau 0261.715.956.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns