322 de elevi au susţinut prima probă din sesiunea august – septembrie de Bac | Informaţia Zilei

322 de elevi au susţinut prima probă din sesiunea august – septembrie de Bac

Scris de Vera Pop, 21 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prima probă din cadrul sesiunii august – septembrie a examenului de Bacalaureat 2019 s-a desfăşurat miercuri, 21 august, cu începere de la ora 9:00.

Proba scrisă la Limba şi literatura română a fost susţinută de 322 de candidaţi din totalul de 374 înscrişi.
Conform informaţiilor furnizare de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, nu au fost semnalate incidente.

În judeţul Satu Mare s-au înscris pentru examen 677 de candidaţi, dintre care 475 din promoţia curentă şi 202 din promoţii anterioare.

Aceştia susţin probele de Bac la centrele de examen organizate la Liceul Tehnologic „Elisa Zamfirescu” Satu Mare şi la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.

La nivel naţional, peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune.

Calendarul probelor

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an continuă astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe 23 august urmează proba obligatorie a profilului şi pe 26 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în zilele de 27 şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie, conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Afişarea rezultatelor

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, are loc pe data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517