Image 1
Image 2

Prezentare de modă la Noaptea Muzeelor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Muzeul Judeţean Satu Mare s-a pregătit intens pentru a marca cum se cuvine Noaptea Muzeelor. Sâmbătă seara, 18 mai, la sediul central din Bulevardul Lucaciu a avut loc vernisajul expoziţiei „Satu Mare – un centru al modei româneşti” .

Expoziţia a fost realizată cu ajutorul mai multor designeri sătmăreni şi fabrici de confecţii din judeţ.

Prezentarea de modă a fost punctul cuminant al serii. Pe treptele instituţiei sunt expuse mai multe manechine îmbrăcate cu rochii din diverse epoci dar şi actuale.

 

Industria textilă sătmăreană reprezintă un domeniu cu care se pot mândri generaţiile care au lucrat zi de zi într-o ramură competitivă,un domeniu ce poate să se constituie ca un reper în căutările identitare ale noii generaţii. Curatorii expoziţiei Cosmin Mureşan şi Felicia Grigorescu au conceput o expoziţie inedită şi originală, prin angrenarea unor repere creative din comunitate, reprezentate de designeri vestimentari independenţi şi designeri de intreprinderi din societăţile comerciale. Expoziţia este creativă, inedită prin includerea unei parade de modă, iar pentru a spori percepţia legăturii dintre creaţiile vestimentare şi comunitate au fost realizate ţinute vestimentare ce conţin elemnente simbolice ale clădirilor emblematice din Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with