Image 1
Image 2

Elevii de la Școala Gimnazială “Bălcescu-Petofi” au făcut cunoștință cu diverse meserii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 17 decembrie-21 decembrie, la Şcoala Gimnazială “Bălcescu-Petofi” Satu Mare s-au desfăşurat activităţi educative extraşcolare în cadrul Programului “Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Atmosfera din şcoală a fost una specială, fiind trăită atât de elevi, cât şi de profesori cu sentimentul câştigării unor experienţe noi.

Copiii au făcut cunoştinţă cu diferite meserii şi ocupaţii

Copiii au fost dornici să participe la activităţi diverse. Unii au aflat ce înseamnă să fii medic, poliţist sau brutar, alţii au vizitat locaţii superbe precum Castelul din Carei, Muzeul iluziilor sau Muzeul Judeţean. Nici stilul de viaţă sănătos nu a fost neglijat, iar în acest sens, elevii s-au întrecut în a găti produse tradiţionale sau participând la competiţiile sportive. Tot despre importanţa sportului le-au vorbit elevilor din casa a VII-a D sportivele de la CSM Satu Mare, Britany Denson şi Andreea Olah. Cele două jucătoare le-au povestit elevilor despre primii lor paşi în baschet, despre performanţe şi despre tot ce vor să facă după ce se vor retrage din activitate. Cea mai mare surpriză a fost prezenţa campioanei Simona Pop. Aceasta le-a prezentat importanţa practicării sportului, precum şi ceea ce înseamnă performanţă adevărată. Cu acest prilej, copiii au putut ţine în mâini o medalie olimpică de aur.

Tîrg de Crăciun

Deoarece sărbătorile de Crăciun se apropie cu paşi repezi, elevii Şcolii Gimnaziale “Bălcescu- Petofi” au confecţionat obiecte specifice acestei sărbători, alături de cadre didactice şi părinţi, şi le-au expus pe standuri în cadrul Târgului de Crăciun organizat joi.
Una din zile a debutat cu primirea oaspeţilor din comuna Călineşti-Oaş. Ei au ajuns în şcoala gazdă cu scopul realizării unor activităţi care se desfăşoară în parteneriat. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu un concert de colinde şi o scenetă interpretată de elevii clasei a V-a A, coordonaţi de profesoara Daniela Ciuban, iar ulterior aceştia au fost invitaţi să viziteze platoul postului de televiziune Nord-Vest TV.
Scopul târgului a fost unul caritabil, astfel că o parte din fondurile strânse au fost donate beneficiarilor din cadrul proiectului ”Petale în vânt”.
Toate aceste activităţi au răspuns intereselor şi preocupărilor elevilor şi totodată au pus în valoare talentele şi capacităţile lor în cele mai diferite domenii.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Angela Domuţa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns