Image 1
Image 2

Echipa de fete a Colegiului Național “Ioan Slavici”, locul II la o competiție globală IT

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

        Echipa de fete B.I.D.D., alcătuită din Brigitta Bodnar, Iuliana Costil, Denisa Huszti şi Diana Talpoş de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” Satu Mare, clasa a XI-a B, a obţinut locul II la competiţia globală IT pentru fete, Technovation Challenge.

 

        Sătmărencele, îndrumate de profesoarele Timea Kabai şi Orhidea Silaghi, au ajuns în semifinala internaţională, după prezentarea live a proiectelor, care a avut loc în 19 mai 2018 la Bucureşti. Ele au realizat aplicaţia mobilă Future IT.

Alături de alte două echipe semifinaliste, sătmărencele vor reprezenta România la jurizarea internaţională, organizată la San Francisco în perioada 1-17 iunie 2018. Anul acesta, s-au înscris 111 echipe, iar în final au fost selectate 10 echipe, care au primit invitaţie la Regional Pitch, competiţie organizată la Bucureşti.

 

Consiliere profesională şi orientare în carieră

 

Ideea de afacere constă în realizarea unei aplicaţii care facilitează consilierea profesională şi orientarea în carieră prin metode computerizate. În concluzie, aplicaţia oferă o testare rapidă, rezultat imediat, informaţii despre ocupaţii, anunţuri de la firme, găsirea unui job. Alături de aplicaţie şi planul de afacere, trebuia realizat şi un video pentru prezentarea problemei şi unul despre utilizarea aplicaţiei şi totul în limba engleză.

Această aplicaţie rezolvă problema generală a multor elevi de clase terminale, care sunt dezorientaţi în alegerea unei cariere. Are două platforme: Individual şi Company, ambele necesitând o înregistrare. Componenta Individual este destinată elevilor şi studenţilor şi conţine un test de aptitudini alcătuit din 162 de întrebări, iar în urma finalizării acestuia, se afişează primele şase domenii ocupaţionale, unde s-au obţinut cele mai mari procente, acestea fiind considerate cele mai potrivite pentru utilizator. Testul a fost preluat dintr-o carte de specialitate având ca autoare pe Mărioara Zăpârţan. Componenta Company este destinată firmelor, care pot adăuga anunţuri în căutarea elevilor practicanţi, iar elevii şi studenţii pot aplica pentru un anumit job, în funcţie de un anumit domeniu ocupaţional.

 

Technovation Challenge

Technovation Challenge este cea mai mare competiţie globală IT pentru fete, un proiect în limba engleză, ce oferă fetelor din întreaga lume oportunitatea să dobândească abilităţile unor viitoare antreprenoare şi lideri în domeniul IT. Etapele care se parcurg în cadrul concursului sunt: identificarea unei probleme din comunitate; dezvoltarea unei soluţii prin crearea unei aplicaţii mobile, crearea unui business plan cu ajutorul căruia se lansează aplicaţia mobilă şi lansarea produsului pe piaţa de desfacere.

 

O experienţă pozitivă

 

Expunându-şi impresiile despre desfăşurarea competiţiei, profesoara Timea Kabai este de părere că ”A fost o muncă serioasă, în decursul întregului an şcolar, dar şi în timpul vacanţelor, însă nu există mai mare împlinire pentru un profesor, decât fericirea sclipitoare în ochii elevilor, aprecierea şi bucuria părinţilor şi dorinţa elevilor de a mai participa şi anul viitor. A fost o experienţă pozitivă şi din punctul de vedere al jurizării, deoarece am avut ocazia de a discuta faţă în faţă şi foarte deschis cu oameni renumiţi din domeniul IT, care au făcut parte din juriu: Ioana Piron, Data Warehouse developer; Andrei Istrate, Co-founder & Manager @ Game Dev Academy; Bogdan Raduţă, CTO Qualitance”.

Menţionăm că, echipa B.I.D.D. a participat şi anul trecut la acest concurs, obţinând Premiul Sponsorilor, cu o altă aplicaţie, având ca scop rezolvarea problemei sărăciei la nivel global.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with