Image 1
Image 2

V-aţi activat cardul de sănătate?

209.000 de sătmăreni şi-au primit cardul de sănătate
209.000 de sătmăreni şi-au primit cardul de sănătate
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
209.000 de sătmăreni şi-au primit cardul de sănătate
209.000 de sătmăreni şi-au primit cardul de sănătate

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de fiecare dată când vă prezentaţi la medic sau la farmacie pentru a vă ridica medicamentele, anunţă oficialii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare.

În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea CJAS Satu Mare, prin directorul executiv, ec. Georgeta Pop şi directorul relaţii contractuale – ec. Mihaela Curta şi dr. Dan Cojoc, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare au făcut cunoscute datele privind implementarea cardului.

După cum a subliniat directorul DSP, costurile pentru cardurile de sănătate sunt asigurate  din fondurile Ministerului Sănătăţii, iar costurile de distribuire sunt asigurate din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Directorul Cojoc a spus că aceste carduri fac dovada calităţii de asigurat şi de asemenea, reprezintă un document de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul de sănătate către populaţie. “Ceea ce este important de ştiut este că din data de 1 mai 2015 absolut toate serviciile medicale şi cele farmaceutice vor fi validate şi decontate doar pe baza acestor carduri de sănătate” a spus oficialul DSP. El a mai arătat că prin aceste carduri se asigură un control foarte bun al utilizării fondurilor din sănătate.

Până în acest moment, la nivel naţional au fost activate 3,5 milioane de carduri şi aproximativ 12,7 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi prin serviciile poştale, urmând ca 600.000 de carduri să fie ridicate de asiguraţi de la casele judeţene de sănătate în evidenţa cărora se află.

Georgeta Pop a  explicat care este rolul cardului, ce face asiguratul cu acest document şi la ce serveşte pentru acele instituţii care l-au gândit şi l-au pus în funcţiune.

“Cardul face dovada calităţii de asigurat. Nu o să mai circule adeverinţa de asigurat. Pacientul va avea acest document. Atunci când a intrat în posesia lui este obligat să-l utilizeze ori de câte ori au nevoie de servicii medicale şi furnizorii de servicii medicale sunt obligaţi să solicite cardul”, a explicat directorul executiv al CJAS, Georgeta Pop.

Oficialul casei a ţinut să facă câteva observaţii ce vizează folosirea documentului. Astfel, copiii până la vârsta de 18 ani vor face dovada calităţii de asigurat cu buletinul, sau în condiţiile în care nu mai sunt studenţi, elevi sau ucenici, cu adeverinţă eliberată de casa de asigurări de sănătate.

De asemenea, din categoria adulţilor, acele persoane care din motive de conştiinţă religioasă, alte convingeri nu doresc să utilizeze cardul chiar dacă au intrat în posesia lui, ei au dreptul să se prezinte la CJAS, să depună o cerere, să depună cardul/să nu-l ridice dacă nu a intrat în posesia lui, iar instituţia va emite o adeverinţă de asigurat pentru această categorie având o valabilitate de 3 luni, după care necesită să fie reînnoit.

Punem cititorilor noștri următoarea întrebare:

[cardoza_wp_poll id=100]

9 comentarii

  1. este o porcarie cu cardul de sanatate,mai bine banii cheltuiti pentru aceste carduri, i ar fi folosit pentru servicii medicale greatuite,platim cas pentru sanatate si cand vrem sa facem analize nu sunt fonduri….doar trebuie sa platim serviciile medicale cu bani cash sa putem beneficia de asta.

  2. Mai bine ar afisa numele medicilor la intrarea in policlinica sa nu stai 5 ore cu copilul in brate in sala de asteptare si apoi sa afli ca mai este un cabinet de pediatrie ….sa fi informat de la inceput sa ai posibilitatea sa alegi

Lasă un răspuns

Connect with

Va afecta noul război economia mondială?

Un nou conflict a izbucnit zilele trecute în Israel, ţară atacată de către organizaţia paramilitară Hamas. În primele 2 zile s-au înregistrat peste 700 de morţi şi mii de răniţi.