Image 1
Image 2

Iohannis crede că va obţine 35% în primul tur, iar Ponta 36%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Klaus Iohannis: Voi câştiga în turul II
Klaus Iohannis: Voi câştiga în turul II

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, estimează că în primul tur al prezidenţialelor va obţine 35% din voturile exprimate, premierul Victor Ponta urmând să aibă 36%, el opinând că pentru turul II de scrutin se va mobiliza toată lumea şi va câştiga alegerile, cu o prezenţă mai mare decât în primul tur.

Iohannis a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, ce scor crede că va obţine în primul tur de scurtin, iar el a răspuns că pentru el estimează 35%, iar pentru Victor Ponta 36%.

Liderul PNL şi-a arătat disponibilitatea pentru mai multe confruntări publice cu premierul Victor Ponta, relatează Mediafax.

”Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL şi am de gând să câştig Preşedinţia”, a mai spus Iohannis, răspunzând unor întrebări.

Candidatul ACL a mai arătat că va lansa în perioada următoare o carte despre viaţa sa, aceasta fiind intitulată ”Klaus Iohannis, pas cu pas”.

De asemenea, el a fost întrebat care este relaţia sa cu liderii PDL şi colaborarea dintre cele două partide ale ACL.

”Ne înţelegem mult mai bine decât am crezut că ne vom înţelege. În multe judeţe s-a produs o apropriere şi o colaborare instantanee, până când nici nu am finalizat la vârful partidului înţelegerile”, a comentat el relaţia dintre PNL şi PDL.

Iohannis şi-a exprimat convingerea că toate organizaţiile PDL vor fi de partea lui la alegerile prezidenţiale.

El a fost întrebat dacă are o relaţie mai bună cu Vasile Blaga decât cu Crin Antonescu.

”Categoric da (…). Eu cred că toată lumea se va mobiliza în turul II”, a completat Iohannis, indicându-l inclusiv pe Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că se aşteaptă ca în turul II al prezidenţialelor să fie o prezenţă mai mare decât în primul tur de scrutin.

În privinţa lui Traian Băsescu, a menţionat că acesta nu ar fi fost sincer în momentul în care a spus despre el că ar fi un om ascuns.

”Mă cunoaşte suficient de bine încât să nu vină cu texte de acest tip”, a mai afirmat Iohannis.

Iohannis nu se teme de candidatura lui Meleşcanu

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, luni, că nu îi este teamă de eventuala candidatură a lui Teodor Meleşcanu la alegerile prezidenţiale, chiar dacă acesta ar putea atrage o parte din votanţii liberali.

“De ce să-mi fie teamă? Este dreptul domniei sale, dacă îndeplineşte condiţiile cerute de lege, să candideze. Oricine îndeplineşte condiţiile poate să candideze”, a spus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, liderul liberalilor a spus că nu poate formula o opinie, deoarece nu îl cunoaşte suficient de bine.

“Îl cunosc prea puţin (…), domnia sa a fost în ultimii ani pe o poziţie foarte puţin vizibilă, nu s-a afişat nici politic, e greu de evaluat”, a explicat Klaus Iohannis.

Relaţia cu foştii lideri PNL: Între inexistentă şi în curs de răcire

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că are o relaţie bună cu fostul preşedinte al partidului Mircea Ionescu Quintus, însă cu alţi foşti preşedinţi liberali relaţia sa este “undeva între inexistentă şi în curs de răcire”, cea cu Crin Antonescu fiind “uşor mai distantă” decât acum câteva luni.

”Am o relaţie foarte bună cu domnul preşedinte Quintus. Chiar mă bucur când îl văd, cred că şi domnia sa se bucură când ne întâlnim. Cu alţi foşti preşedinţi relaţia mea este undeva între inexistentă şi în curs de răcire. Cu domnul Tăriceanu ştiţi bine că suntem în opţiuni diferite, eu am rămas mai de partea liberală, domnia sa s-a tras mai către PSD. Cu domnul Stolojan nu am avut niciodată vreo relaţie, ne cunoaştem, ne respectăm, atât. Iar cu domnul Crin Antonescu e o relaţie…uşor mai distantă decât a fost acum câteva luni de zile”, a declarat preşedintele PNL.

El a fost întrebat dacă a mai vorbit cu Antonescu la telefon.

”Am mai vorbit, dar recunosc că destul de rar”, a răspuns Iohannis.

De asemenea, el a afirmat că în turul II al alegerilor prezidenţiale nu se aşteaptă la sprijinul lui Călin Popescu Tăriceanu, menţionând că nici nu şi-ar dori.

Soţia lui Iohannis nu va urca pe scenă

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că soţia sa nu îl va însoţi în campanie decât în anumite momente şi nu va urca pe scenă alături de el, menţionând că este mai discretă şi că nu consideră că trebuie “să-şi tragă neamul după el” ajuns într-o funcţie publică.

El a menţionat că nu are de gând să o expună pe soţia sa.

”De când am intrat în politică, acum 15 ani, am dorit să am o linie clară de demarcaţie între partea de politică şi partea de familie. Am ţinut viaţa mea privată, discretă, nu am ascuns-o, că nu am ce ascunde. A rămas foarte puţin din ea, în majoritatea timpului sunt, cum se spune, la politică. Nu consider că dacă ajungi într-o poziţie publică trebuie să tragi tot neamul după tine (…). Să nu înţelegeţi că nu mă sprijină, dar nu suntem noi acel tip de familie care pe urmă vine…”, a mai spus Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a precizat răspunzând unor întrebări că părinţii săi se află în nordul Bavariei, în Germania, şi sunt de acord ca el să candideze la prezidenţiale.

5 comentarii

  1. acest momirlan no sa ia 35 la suta daca le aduna turu 1 cu turu 2 dar nici nu osa ajunga acolo ca are probleme ffoarte mare cu legile tari finca toteauna se ocupa numai de smeceri cu minciuni are procese cu locuintele pe care li instrainea de la oameni nevoiascu de care sia batut joc in timpul mandatalor de primat ,profesori ECT.

  2. Emisiunea de aseara a fost relevanta pentru orice om cu bun simt. Nimic exagerat, nimic din ceea ce se spune despre el, nimic despre prostiile la adresa FDG, nimic de factura proasta, toata campania impotriva lui fiind una rauvoitoare. Omul nu -i nici mut, nu-i lung la vorba da spune ce are de spus, are un proiect pe care in mod simplificat l-a prezentat in cateva cuvinte, are intentii bune si nu ataca murdar, nu rastalmaceste, e echilibrat si deloc ascuns, dimpotriva chiar deschis si cinstit. Cine n-a vazut emisiunea s-o priveasca in reluare si apoi sa-i asculte pe Ponta si Udrea si pe restul. Va fi relevant cum unii pot fi mandri ca-s romani din varful buzelor, dar mai mult ca sigur inca n-au abecedarele pentru a-i invata pe copii limba romana, inca n-au demarat licitatiile pentru vaccinurile necesare in toamna iarna , fiindca-i preocupa doar propria persoana. Zic asa, doar doua legate de copiii romani. Restul…la iarna o sa vina cu celebra iarna nu -i cavara …maca de s-ar pierde pe ei prin vreun tufis si sa ne lase in pace ca sigur n-a sari nici un parurean sa-i caute.

Lasă un răspuns

Connect with