Image 1
Image 2

15 echipaje de pompieri de la grădiniţe s-au întrecut la un concurs județean

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Grădiniţa cu Program Prelungit “Voinicelul” Satu Mare a organizat vineri, 24 mai 2019, ediţia cu numărul cinci a ConcursuluiJudeţean “Focul între pericolşi joacă”, un eveniment care a adus multă bucurie în rândul preşcolarilor participanţi care pe parcursul întregii zile au avut ocazia să simtă cum e să fii în pielea unui pompier, cum e să treci prin probe de foc şi ce înseamnă să lupţi contra-cronometru.

Prichindeii au dat dovadă că sunt curajoşi, au multă energie şi sunt şi ambiţioşi, mai ales că tot concursul a fost bine organizat, cele opt probe practice fiind făcute contra-cronometru.

Copiii învață să lupte cu focul, să se protejeze

Iniţiatoarea evenimentului competiţional este educatoarea Florica Sabou de la Grădiniţa “Voinicelul”. Ne-a mărturisit că de la prima ediţie, alături de colega sa Daniela Cucuiet, a constatat că focul este un real pericol pentru copii şi, din ce în ce mai des, micuţii cad pradă incendiilor şi suferă arsuri grave: “Aşa ne-am hotărât să organizăm acest concurs, pentru a-i învăţa să gestioneze focul, să lupte cu el şi să se ştie proteja”.

Educatoarea Florica Sabou ne-a explicat că evenimentul e structurat pe proba teoretică constând în cinci întrebări simple, jucăuşe, respectiv proba practică, în curtea unităţii de învăţământ din Micro 16, probă la care îşi exersează toate deprinderile însuşite la activităţile de educaţie fizică, adică sărituri, mers în echilibru,târâre, aruncare la ţintă, căţărare, probe plăcute copiilor.

În concurs s-au înscris la ediţia din acest an 15 echipaje de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Voinicelul” Corp C, nr. 11, nr. 5, nr. 33, “Ham Janos”, nr. 1, “Voinicelul”CorpB,“Guliver”, nr. 13,“Nicolae Steinhardt”, nr. 9, nr. 7, GPP Vetiş şi GPP Certeze.

Copiii au trecut prin probe “de foc”. Juriul le-a apreciat cunoştinţele teoretice despre modul de comportare şi acţiune în caz de incendiu. Tot în faţa juriului, echipajele şi-au exersat abilităţile motrice precum executarea corectă a săriturii de pe loc cu aterizare pe ambele picioare, trecerea peste obstacol, mersul în echilibru, ţintirea unui punct fix cu jet de apă, rularea furtunului de pompier, căţărare şi viteza execuţiei prin cronometrare.

Toţi copiii care au participat la concurs au fost premiaţi cu diplome şi mici atenţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with