11 tone de deşeuri, constând în mobilă second hand şi electrocasnice, oprite la P.T.F. Petea

Scris de I. Z., 19 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu  11.500 kilograme de deşeuri, constând  în  mobilă second hand şi electrocasnice, pentru care şoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Luni, 17 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar cu semiremorcă, marca Mercedes, condus de un cetăţean român. 

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă second hand  şi electrocasnice de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România.

În urma controlului efectuat s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 11.500 kg mobilă second hand şi electrocasnice, într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege.

A fost solicitat sprijinul specializat al reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât sunt considerate deşeuri.

În acest caz autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517