00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 02.30 Ne Cheamă Natura 03.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 05.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Nelu Donca, Călin Turşuc. Titlul emisiunii: Olimpia MCMXXI urcă o treaptă în fotbalul judeţean. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Ioan Andor. Titlul emisiuni: Problematica pălincii româneşti a ajuns iar la Bruxelles.(reluare) 09.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Paula Cosma. Titlul emisiunii: Despre naştere pas cu pas. 10.30 La Psiholog 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură, în memoriam - Rudolf Fatyol. 15.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 24.07.2019

10 august se răzbună

Scris de Dumitru Păcuraru, 07 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Evenimentele din 10 august par să se fi constituit într-o adevărată axă în jurul căreia se învârte întreaga viaţă politică. Dacă până la CEX-ul PSD de săptămâna trecută existau două tabere clar delimitate, de câteva zile datorită zilei de 10 august s-a deschis un nou front. În PSD se conturează două curente. Cel oficial reprezentat de Liviu Dragnea şi guvern, şi curentul devian al Gabrielei Firea.

Căruţa cu pulbere s-a răsturnat în grădina PSD. Opoziţia şi-a făcut treaba, desigur cu aportul nemijlocit al anchetatorilor.
Aflarea adevărului despre 10 august 2018 pare pus mai presus de aflarea adevărului din decembrie 1989.
În fond este vorba despre acelaşi mod de operare. Cineva a dat ordine, forţele de ordine au respectat ordinul, însă nu se ştie cine a dat ordinul. Diferenţele sunt, totuşi, incomparabile. Dar în lipsa unor lucruri serioase, sunt bune de tăvălit şi evenimentele din august.

Pornind de la câteva bastoane aplicate de jandarmi şi de la grenadele lacrimogene se ajunge la încrengătura nucleelor de putere. Cine este în spatele protestelor? Ai cui au fost instigatorii? Se prea poate să fie fost ai PSD-ului, la fel de bine cum se poate să fi fost angajaţi de opoziţie? Să fie la mijloc forţe oculte, independente şi de putere şi de opoziţie? PSD ar putea acuza „statul paralel”.

De altfel a intrat în jocul politic şi fostul director al SRI. George Maior, ambasadorul României în SUA, s-a implicat în disputa pe marginea scrisorii deschise trimisă de Rudolf Giuliani, autorităţilor de la Bucureşti. Fost primar al New York-ului, avocatul preşedintelui Trump a auzit despre protocoalele secrete şi acuză modul în care s-a făcut justiţie în România, ca urmare a amestecului SRI în anchetele penale.

Ca semnatar al protocoalelor secretizate, George Maior va fi chemat în faţa comisiei de supraveghere a SRI. Ca ambasador este chemat la Externe pentru a i se pune în vedere că şi-a depăşit competenţele şi prin urmare ministrul Meleşcanu va propune eliberarea din funcţie. Propunerea va merge la guvern, apoi la preşedinţie. La fel ca în cazul şefei DNA, va urma o nouă luptă.

Nu trebuie să-l omitem pe procurorul general, de asemenea supus unei evaluări. Se poate uşor observa că lupta politică s-a personalizat nepermis de mult. Contează în mai mare măsură persoana decât competenţele. Aşa se pare.
După acelaşi criteriu au fost desemnaţi şi miniştri. Este una dintre slăbiciunile acestui guvern.

Corpul guvernamental este format din persoane modeste, din oameni slab pregătiţi, singura lor calitate fiind obedienţa, fidelitatea faţă de partid. Adică faţă de lider. Liviu Dragnea este acuzat din interior că şi-a pus oamenii lui în funcţiile-cheie. Aici se include şi premierul, iar pe linie politică, fiecare preşedinte de organizaţie judeţeană.

Subiectul a fost deschis de Ecaterina Andronescu şi întărit de Gabriela Firea. Un asemenea partid este pregătit să lupte cu opoziţia? Desigur. Pentru că opoziţia este la fel de slabă.
Din acest punct de vedere taberele politice sunt la egalitate. Nu la o egalitate de şanse. Pentru că PSD are un avantaj uriaş dat de rezultatele alegerilor din 2016. Atât la locale cât şi la parlamentare, PSD şi ALDE au obţinut rezultate care le conferă o poziţie privilegiată.

Au trecut doi ani şi cu toate că preşedintele este alături de opoziţie, echilibrul nu a fost refăcut. Evenimentele din 10 august se înscriu în seria de încercări ale opoziţiei de a reduce handicapul faţă de PSD-ALDE.

Abonează-te acum Online!