Rulada din piept de curcan cu prune uscate

Scris de Eva Laczko, 28 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

In zona noastra, combinatia de carne si fructe nu este chiar de toate zilele, dar cine le-a gustat vreodata, afirma ca este una froarte reusita.

Imgrediente:

– 500 g file de piept de curcan,

– 2 oua,

– o ceapa mare,

– 200 g prune uscate (sau 100 g de prune uscate si 100 g de caise uscate),

– o lingurita de mustar fin,

– o catea de usturoi,

– o lingurita de otet de mere sau 2 lingurite de otet balsamic,

– circa 100 – 150 ml vin rosu savignon,

– 4 linguri de pesmet fin,

– cimbru uscat si sfaramat, sare, piper,

– ulei pentru stropit.

 

Mod de preparare:

 

Pieptul de curcanse batuceste putin, se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti, apoi se unge subtire cu mustar amestecat cu otet. Prunele se pun in apa calduta, pana se umfla, se scurg, se taie marunt, se condimenteaza cu cimbru, piper si putina sare. Usturoiul si ceapa taiata foarte marunt se amesteca cu prunele, pesmetul si ouale. Se adauga vin, pana cand se obtine consistenta dorita. Se aseaza peste feliile de carne si se ruleaza. Se invelesc in folie de aluminiu si se pune la cuptor preincalzit. Dupa circa 25 minute folia se desface, se unge cu putin ulei si se mai prajeste, pana cand se rumeneste. Se serveste dupa ce se raceste.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517