Image 1
Image 2
Acasa

Descarca aplicatia

Acasa

Micul Prinţ de Antoine de Saint- Exupery a fost şi rămâne o carte cititită şi recitită de copii, dar şi de adulţii care mai cred în frumuseţea şi inocenţa copilăriei.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR)... 

Miercuri, 15 mai a.c., în cadrul şedinţei festive desfăşurată la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someș” al judeţului Satu Mare, s-a dat citire Ordinului Inspectorului General de numire pe funcţie a inspectorului șef, domnul locotenent colonel Buzduga Sergiu Marius.

În cursul zilei de marți, 14 mai, prin grija formatorului Józsa Nándor-Lóránd, mamele copiilor beneficiari ai Centrului social deschis „Casa Prieteniei” al Organizației Caritas au dobândit cunoștințe de bază în domeniul acordării primului ajutor. 

Încep lucrările la noul spital dedicat tratamentelor oncologice, în Satu Mare. Noul spital de radioterapie va fi ridicat de Amethyst Radiotherapy,...

Aflat duminică la un eveniment de prezentare a candidaților AUR în orașul Ardud din județul Satu Mare, președintele acestei formațiuni politice extremiste, George Simion, a avut un discurs instigator la ură interetnică,...

Marți, 14 mai, Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare alături de echipa județeană de campanie a participat la evenimentul...

Prefectul Ioan Tibil a convocat miercuri 15.05.2024 în calitate de președinte ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a confirmării unui focar de rabie la un câine într-o gospodărie din localitatea Apa. 

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – fost director al APIA Central a convocat o videoconferinţă cu directorii agenţiilor din teritoriu.

De regulă, primăvara aduce în grădinile populaţiei, dar şi în livezi, un alb imaculat, întrepătruns cu roz, prin înflorirea diverselor specii şi soiuri de pomi fructiferi, indiferent că am vorbi despre despre cais, piersic, corcoduş, prun, măr, păr, cireş şi alte asemenea. 

Ciornă automată
Primul turneu al scriitorilor români în Satu Mare după Marea Unire, condus de Corneliu Moldovanu președinte al Societății Scriitorilor Români.

IFPLUS ISTORIE LOCALĂ

Primul turneu al scriitorilor români în Satu Mare după Marea Unire, condus de Corneliu Moldovanu președinte al Societății Scriitorilor Români.

Primul turneu al scriitorilor români în Satu Mare, condus de Corneliu Moldovanu și Liviu Rebreanu după Marea Unire, a fost parte a unei propagande artistico-literare organizate de Ministerul Cultelor și Artelor, alături de Societatea Scriitorilor Români, pentru promovarea culturii în teritoriile alipite. Articolul detaliat îl puteți citi în Informația de Dumnică.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now
Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

Ziua Internațională a Familiei

DESPRE FAMILIE

Astăzi este Ziua Internațională a Familiei

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

Ciornă automată
Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, marcată de oșeni la Sâmbră

DEALUL DE LA HUTA CERTEZE

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, marcată de oșeni la Sâmbră

Oșenii au sărbătorit Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România la Sâmbra Oilor, îmbrăcând cu multă cinste și onoare straiele populare moștenite din generație în generație. De la cel mai mic cocon, și până la cel mai în vârstă oșan, fiecare dintre participanți a scos din lada de zestre cele mai mândre cămeși, spre a le etala în cadrul celei mai mari sărbători câmpenești din Țara Oașului.

Supă cremă cu nuci și migdale

Descoperă rețeta acestei supe cremă de broccoli cu nuci și migdale, o combinație surprinzătoare de arome și texturi, care îți va oferi o experiență culinară sănătoasă, hrănitoare și incredibil de savuroasă!