Ziua şi infracţiunile la Vama Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni fac cercetări în privinţa a doi cetăţeni români care la controlul de frontieră au prezentat documente false pentru autoturismele pe care le conduceau.

Marţi, 16 august a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Suceava, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Germania.

În cadrul verificărilor, la solicitarea poliţiştilor, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Germania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că permisul de conducere este fals, întrucât nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot marţi, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Neamţ, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.
În cadrul verificărilor, la solicitarea colegilor noştri, bărbatul a prezentat şi documentele maşinii, mai exact, cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare, cu însemnele autorităţilor din România.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.
Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate sunt false, întrucât nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice.

De asemenea, s-a mai constatat faptul că autoturismul marca BMW nu figurează înmatriculat în România şi că plăcuţele de înmatriculare figurează ca fiind atribuite unui alt autoturism, marca Renault.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare, conform Codului Penal.

Abonează-te acum Online!
  1. Lucifer a spus: 17 august 2022, ora 16:40

    Credeau că nu vor fi prinşi, dar nu scapă nimeni când e vorba de control vamal. 🙂

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517