Ziua Naţională a României sărbătorită la Gyula, Ungaria

Scris de I. Z., 01 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ziua nationala la Gyula

Marţi 29 noiembrie 2022, în organizarea Consulatului General al României la Gyula (Ungaria) în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare a fost sărbătorită Ziua Naţională a României.

Recepţia de gală a avut loc în sala de festivităţi a unui hotel din Gyula, sub coordonarea domnului Florin Trandafir Vasiloni, consul general. Alături de cele peste 100 de persoane prezente, au participat numeroşi preoţi şi diaconi din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan; reprezentanţi ai mediului universitar, ai comunităţii româneşti şi autorităţilor locale din localităţi unde trăiesc români în Ungaria precum şi membri marcanţi ai mediului de afaceri local.

După intonarea imnurilor naţionale ale României, Ungariei şi Uniunii Europene, a urmat mesajul oficial al consulului general Florin Trandafir Vasiloni.

Delegaţia sătmăreană a fost condusă de Robert Laszlo, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, instituţie care a oferit un program cultural cuprinzând artişti de seamă ai judeţului: Petrică Mureşan, Bianca Angela Cionca, Paula Cornea, Sara Nistor, Iulian Goste şi Bogdan Bota. Programul sătmărenilor s-a bucurat de aprecierile unanime ale celor prezenţi, momentele folclorice entuziasmând publicul.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 01 decembrie 2022, ora 16:07

    Macar niste fasole cu carnati ati primit ?….sau v-ati multumit cu o placinta satmareana…..Niste lautari nu v-ati luat cu voi ?. Parca lipsesc. Ce frumosi sunt….. Placintarii si sifonarii mai existe pe undeva in afara de Satu Mare ?….Poate este o traditie locala care merita protejata.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517