Vlad Conta dirijează spectacolul „Carmen” la Opera din Hamburg

Scris de Vasile Andreica, 08 decembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Vlad Conta

Vlad Conta

Vlad Conta dirijează astăzi, 8 decembrie 2015, ultima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Carmen” de Georges Bizet la Opera de Stat din Hamburg. În regia semnată de Jens-Daniel Herzog, pe scenă vor urca Varduhi Abrahamyan, Dmytro Popov, Vitaliy Bilyy şi Liana Aleksanyan, printre alţii.

Vlad Conta a studiat pianul şi dirijatul la Geneva, Siena şi Salzburg. Între anii 1983 şi 1985 a fost maestru corepetitor la Opera din Monte Carlo şi la Grand Théâtre din Geneva. Între 1989-1993, Vlad Conta a fost prim-dirijor invitat la Teatro Regio di Torino, Italia, iar între 1989 şi 1997 a deţinut poziţia de director muzical la Regina Symphony Orchestra din Canada. Vlad Conta este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti din 2001 şi a fost invitat să conducă orchestre precum National Symphony Orchestra din Washington, Orchestra Philharmonia din Londra, Orchestra Naţională Rusă din Moscova, Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestra della Svizzera Italiana, pentru a da doar câteva exemple.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517