Victor Ponta participă la inaugurarea primăriei Carei

Scris de I. Z., 24 octombrie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Dorel Coica, Mircea Govor si Manuela Rogoz

Dorel Coica, Mircea Govor si Manuela Rogoz

  Actualizare la 21.45

  Vineri 24 octombrie, de la ora 15, la sediul Partidului Social Democrat (PSD) Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă susţinută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare şi preşedintele PSD Satu Mare – Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD – Dorel Coica şi preşedintele organizaţiei de femei a PSD Satu Mare – Manuela Rogoz.

Liderii PSD Satu Mare, Mircea Govor şi Dorel Coica, îşi pregătesc organizaţiile pentru a-l întâmpina pe premierul Victor Ponta în judeţ. În fiecare an, la 25 octombrie, România sărbătoreşte la Carei eliberarea ultimei brazde de pământ românesc. De Ziua Armatei, Careiul se transformă într-un simbol al eliberării, la fel cum Alba Iulia este simbolul Unirii.

În acest an, oaspetele de onoare este Victor Ponta. Premierul, după ceremonia oficială prezentată în faţa monumentului Ostaşului Român, va participa la inaugurarea noului sediu al Primăriei Carei. Nu întâmplător Victor Ponta a ţinut să fie în 25 octombrie alături de sătmăreni. În calitate de candidat la preşedinţia României, domnul Ponta, „un preşedinte care uneşte”, şi-a ales un slogan care le merge românilor transilvăneni la inimă.

Careiul nu este doar oraşul în care s-a ridicat monumentul lui Vida Geza, ci şi locul care a fost vizitat printre primele oraşe de regele Ferdinand, după Marea Unire din 1918. Careiul este oraşul în care şi-a făcut studiile Iuliu Maniu, care de altfel l-a însoţit pe regele Ferdinand pe timpul vizitei Majestăţii Sale.
Nu în ultimul rând, ne-a declarat în exclusivitate domnul Mircea Govor, Satu Mare este judeţul în care a activat marele patriot şi luptător pentru unirea tuturor românilor, Vasile Lucaciu. Deci este normal ca un candidat ca Victor Ponta, care îşi propune unirea tuturor românilor, să sărbătorească Ziua Armatei la Carei.

În cadrul conferinţei, Mircea Govor şi-a axat cea mai mare parte a prezentării făcute pe candidatul ACL la funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis. „El trebuie să explice informaţiile conform cărora ar fi făcut parte dintr-o reţea de adopţii de copii. Tot mai des apare ideea că ar fi făcut parte din această reţea, dar nici acum nu se ştie soarta copiilor traficaţi în anii ‘90”, a declarat preşedintele PSD Satu Mare.

Conform celor declarate de Mircea Govor, Klaus Iohannis este o ruşine şi o pată pe faţa României. Mircea Govor a precizat că niciodată nu au fost date explicaţii de candidatul ACL referitoare la sumele de bani câştigate din aceste afaceri, deşi a recunoscut că a condus maşina când respectivele tranzacţii aveau loc.
„Mi se pare inuman şi inacceptabil ca un candidat la funcţia de preşedinte al României să fie acuzat de asemenea fapte. Dacă autorităţile române din acei ani erau mai exigente acum ar fi fost probabil la închisoare. Opinia publică trebuie să ia poziţie şi autorităţile să facă lumină până nu este prea târziu şi dacă este vinovat trebuie să plătească”, a declarat Mircea Govor.

În Satu Mare se va construi o sală polivalentă şi un bazin de înot acoperit

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a declarat că Guvernul Ponta va implementa un program numit România Start-Up prin care 52 de milioane de euro vor fi investite în programe prin care elevii să înveţe să fie buni manageri, iar 100 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru a ajuta tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani să înceapă o activitate independentă pe baza unui plan de afaceri.

El a declarat că şi în municipiul Satu Mare s-au făcut investiţii în grădiniţe şi şcoli, cu sprijinul guvernului Ponta, care vrea să îndrepte nedreptăţile făcute de guvernul Boc-Băsescu profesorilor.
Primarul a anunţat că tot cu ajutorul Guvernului va fi finanţată o sală polivalentă şi un bazin de înot acoperit care vor fi construite în municipiul Satu Mare.
Manuela Rogoz a declarat că sprijinul arătat de Guvernul Ponta pentru tineri este un lucru îmbucurător şi că aceste măsuri dovedesc faptul că România are nevoie de un preşedinte ca Victor Ponta.

Premierul Ponta va participa la manifestările organizate de Ziua Armatei

În cadrul conferinţei a fost anunţat şi programul pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române, care va avea loc pe 25 octombrie. Mircea Govor a anunţat prezenţa premierului Victor Ponta, vicepremierului Liviu Dragnea, ministrului Apărării Naţionale Mircea Duşa şi a ministrului Afacerilor Externe Titus Corlăţean.

Sâmbătă, la ora 11, în faţa ansamblului monumental Glorie Ostaşului Român din Carei va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, iar apoi vor fi depuse coroane şi jerbe de flori. În cadrul unei expoziţii statice vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament şi armament din dotarea armatei, iar o grupă de militari profesionişti va executa un exerciţiu de mânuire a armamentului. Tot sâmbătă, la Satu Mare, de la ora 14 va avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român.

 

Abonează-te acum Online!
 1. Nicu a spus: 25 octombrie 2014, ora 18:15

  sinteti multi cu pareri diferite dar daca dati timpul inapoi cu 4-5ani sau ati uitat sau nati trait pe acesta lume cind GASCA BASESCU,BOC,UDREA ANASTASE ,BLAGA SI RESTU CARE VA TAIEAT SALARIILE,PENSIILE TOATE SPORURILE DE LA COPII VOSTRI aceias gasca gasit acuma linga POLITRUCUL IOHANNIS VOTATIL PE EL MAI MINCINOS CA EL NU GASITI INTRE CEI 14 CANDIDATI LA PRESEDENTIE MULT SUCCES.

 2. ioana a spus: 25 octombrie 2014, ora 11:03

  Echipa de mincinosi, la lucru!!! Ok , vine mincinosul sef respectiv Ponta .Ei si ? Dece trebuie sa aduca vorba in acest context de Iohannis? A vindut copii? Nu zau.Poate a contribuit la bunastarea acelor copii. La asta nu te-i gindit bibilica? Ce viitor ar fi avut acei copii in tara furata si distrusa de voi?Aveti grija ca picati toti ca popicele , jocul e pornit si speram sa nu se opreasca pina nu va termina pe toti.

 3. un alegator a spus: 25 octombrie 2014, ora 10:31

  govor ,un nerusinat de mincinos,hot,tot ce vrei vorbeste,mai bine sa taca,oare cand va fi legat el si ceilalti coica,stef,silaghi,etc nu va pica obrazul ! daca romanii se desteapta vai de mama voastra… rusineeeeeee…..

 4. dacia a spus: 25 octombrie 2014, ora 10:06

  Cine vă poate crede…ajunge cu basmele !
  La Rergio -construim o ţară, dar toate realizările prezentate sînt anterioare guvernului Ponta…poate pot să-i păcălească pe români creind confuzie…

 5. petre a spus: 25 octombrie 2014, ora 09:44

  Banul ucide şi sămânţa demnităţii! Ponta va fi tare mândru afişîndu-se lângă Ştef şi Govor, care pentru sătmăreni nu reprezintă altceva decît un exemplu de bătaie de joc faţă de oameni. Aşa să tot fim mîndri că suntem români!

 6. comemorare, a spus: 25 octombrie 2014, ora 07:47

  Frumos.
  Asa trebuie. Nu avem dreptul sa uitam ! Eroii neamului si veteranii de razboi trebuie apreciatii conform jertei si sacrificiilor facute pentru natia romana.

  Dar IP ? 74 de ani de la masacrul de la Ip !
  ”În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940, localitatea Ip era scăldată în sânge. În sângele a 157 de copii, femei şi bărbaţi români, dar şi al unui prunc ce se pregătea să se nască. În comemorarea acelor cumplite ceasuri, acolo are loc, în fiecare an, o ceremonie în care povestea masacrului este rememorată pentru a nu putea fi niciodată uitată.

  Dar Trasnea ?”
  ”În lucrarea „Les assassinats”, publicistul american Milton G. Lehrer relata : „Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungureşti la 9 septembrie 1940. Ca şi când armata de ocupaţie ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldaţi, un veritabil potop de foc şi sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instictele brutale: puşti, mitraliere, tunuri, grenade. După ce au fost trase primele salve, soldaţii au pătruns în case şi au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind locuinţele. Cazul preotului român Traian Costea, care, dupa ce a primit un glonte în cap, a fost tras pe galeria de lemn a presbiteriului – căruia i s-a dat foc şi a ars în întregime odată cu cadavrul preotului – este tipic. După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români şi îi aruncau de vii în foc, făcându-i să moară în chinuri groaznice. Jale mare răsuna în tot locul de plânsetele lor”.[”

 7. pandele a spus: 24 octombrie 2014, ora 21:11

  ar trebui sa va uitati mai intai in oglinda si dupa aceea sa aruncati cu piatra.trecutul fiecaruia dintre voi apare destul de colorat in folclorul local si doar pozitia si relatiile pe care le aveti ii determina pe foarte multi sa va pupe in c.r doar sa parvina si sa obtina avantaje.sunt tare curios cati vor mai fi langa voi cand va veti prabusi.eu abia astept acest moment.cateaua de firea a infestat cainii judeteni cu microbul barfelor ordinare si de ultima speta.cred ca voi astia de la psd ,care respectati la sange legile si sunteti,, un exemplu de urmat”

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517