UPDATE: Varianta Omicron, confirmată în România. Ce măsuri se pregătesc?

Scris de I. Z., 05 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 5 decembrie, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta Omicron în România, că ar putea fi necesară adoptarea unor măsuri temporare, pentru a limita răspândirea virusului.

„Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate, încât să limităm – nu putem să excludem -, dar să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România.

E un lucru important de ştiut – trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină.

În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină şi de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare faţă de această nouă tulpină”, a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.

Iată ce au anunţat duminică Alexandru Rafila şi Raed Arafat:

Românii şi cetăţenii europeni care vin din ţări din afara UE trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte. Măsura este valabilă şi pentru cei vaccinaţi. Persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile.

Cetăţenii europeni care vin din state UE vor prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care vin din state UE aflate în zona roşie de risc epidemiologic vor fi carantinate 19 zile. Nevaccinaţii din UE din Zona roşie , carantină de 10 zile.

Cei care sunt nevaccinaţi, nu au trecut prin boală şi nu au test PCR stau în carantină 14 zile.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517