Update: Concursul Sanitarii Pricepuţi a fost câştigat de echipele de la CN Slavici şi Şcoala Moisil

Scris de Mirela Filimon, 21 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sanitarii priceputi-2022

Concursul “Sanitarii Pricepuţi”, organizat de Filiala Satu Mare a Crucii Roşii Române, vineri, 20 martie, a ajuns la o ediţie aniversară. Vineri, în Grădina Romei s-au marcat 60 de ani de când această organizaţie non-profit îi învaţă pe copiii de gimnaziu şi de liceu cum pot să salveze vieţi în situaţii urgente, cum pot să efectueze manevrele de prim-ajutor.

Directoarea Crucii Roşii, filiala Satu Mare, a urat bun venit tututor participanţilor, încă de la ora 10.00, când a avut loc deschiderea oficială, în Grădina Romei, din municipiul Satu Mare.
Aceasta s-a arătat foarte încântată de faptul că Primăria Municipiului Satu Mare s-a implicat activ în organizarea concursului, dar a şi pus la dispoziţie locaţia, respectiv s-a ocupat ca aceasta să fie pregătită adecvat pentru primirea tuturor echipajelor.
S-au înscris în concurs 25 de instituţii de învăţământ, dintre care 9 licee şi 16 şcoli gimnaziale.
„Este Cupa Sătmarului la “Sanitarii Pricepuţi”, a şaizecea ediţie, fiind unul dintre cele mai importante concursuri ale noastre. Avem 25 de echipaje, nouă de liceu şi şaisprezece de gimnaziu.
Suntem foarte fericiţi să putem organiza live, ne-am săturat de atâtea evenimente online. E pepiniera Crucii Roşii la acest concurs, sunt nişte copii speciali care învaţă primul ajutor’’, a menţionat directorul Rodica Borlan, în deschiderea evenimentului.


Fiecare echipaj a fost nevoit să treacă de partea teoretică, iar apoi s-a trecut la testarea abilităţilor în acordarea primului ajutor.
Aceasta a fost partea cea mai aşteptată a concursului, pentru că elevii participanţi au avut „victime” aproape reale, în sensul că plăgile au părut extrem de reale, prin machiajele realizate simptomele au fost redate într-o manieră perfectă.
Astfel, privitorii au avut parte de momente spectaculoase, creându-li-se impresia că se află în faţa unor persoane cu adevărat bolnave sau cu traumatisme.
Echipajul câştigător de la CN Ioan Slavici va reprezenta judeţul la etapa naţională.

Concursul la gimnaziu a fost câştigat de echipajul Şcolii Grigore Moisil.
Trebuie menţionat că efortul tuturor echipajelor a fost răsplătit prin pachete cu cadouri, gustări pregătite de voluntarii Crucii Roşii, pizza şi băuturi răcoritoare.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 22 mai 2022, ora 13:58

  Chiar ca amindoi sint „retardati mintal”. Unul e cu „romi”, denumire inventata cu scopul deliberat de a crea confuzie intre romani si tigani. Din pacate multi oameni cu o cultura deficitara folosesc aceasta denumire fara sa-si dea seama ca sint bagati in aceeasi oala cu… in fine, daca nu vrei sa pronunti cuvintul „tigan” (probabil ca si tu faci parte din etnia asta) atunci nu mai spui etnia, spui doar „un grup de persoane”.
  Celalalt este obsedat de „Putyn”, un dictator brutal si nemilos. Cum sa-l vorbesti de rau pe „Putyn” cind el este prieten la catarama cu un alt dictator, Viktor Orban?

 2. Pistalău a spus: 22 mai 2022, ora 11:11

  Io zic ca amândoi sunteti niste retardati mintal, ce ati comentat amândoi, nu are legatura cu subiectul.

 3. Dac Bulibas a spus: 22 mai 2022, ora 09:55

  Putyn e de vina pt. lipsa de educatie si bun simt la majoritatea romanilor….

 4. Cultura medicala la noi a spus: 22 mai 2022, ora 09:01

  Frumos ca unii se sdraduiesc, dar alţii, un grup de romi m au agresat pe strada ca port masca şi m au scuipat, iar la Supeco o angajata m a înjurat de Dumnezeu pentru ca am purtat masca în magazin!
  Pana când totuşi sa tolerezi astfel de jigniri!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517