Un actor celebru doreşte să iasă cu demnitate de pe scena vieţii

Scris de I. Z., 03 aprilie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Alain Delon vrea să fie eutanasiat, iar anunţul a fost făcut de fiul său, Anthony Delon.

Celebrul actor francez locuieşte în Eleveţia, ţară în care este permisă eutanasierea la oameni.
În timpul unui interviu acordat unui radio francez, Anthony Delon, în vârstă de 57 de ani, a mărturisit că tatăl său este decis să apeleze la modalitatea de sinucidere asistată, legală în Eleveţia. Actorul francez şi-a rugat fiul să-i fie alături în decizia eutanasierii, precum şi în utlimele sale clipe de viaţă, potrivit donga.com.

Actorul francez a suferit în anul 2019 un atac cardio-vasular, moment care l-a afectat mult şi a vorbit adesea cu seninătate despre eutanasiere, considerând-o ceva „logic şi natural” pentru cineva care nu-şi mai doreşte să ducă chinurile vieţii.

„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta si am acceptat. Tatăl meu a fost foarte emoţionat de moartea mamei mele”, a afirmat Anthony Delon.

Anthony Delon a povestit despre momentul morţii mamei sale actriţa şi regizoarea Nathalie Delon, care a murit la vârsta de 79 de ani, din cauza cancerului pancreatic, precum şi despre modul în care a privit tatăl lui tragica situaţie.

„A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoţind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară aşa cum trăise, adică alegând mereu, şi alesese eutanasia. Din fericire, nu a fost necesar să se recurgă la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata. Aveam deja persoana respectivă care să pună în practică procedura, dar ştiu că ar fi fost greu să o ţin de mână şi să văd cum moare. Deci nu spun că ultima noapte a fost uşoară, dar ultimele ore au fost uşoare pentru că a plecat în pace”.

Alain Delon şi-a scris testamentul

De altfel, Delon are testamentul pregătit, pentru că nu-şi doreşte un război pe avere între copiii săi: Anthony Delon, Anouschka Delon, Alain-Fabien Delon.

Potrivit avocatului care s-a ocupat de testament, Alain Delon a acumulat o avere impresionantă: „Proprietăţile sale din Franţa, Elveţia, colecţiile sale de artă, drepturile de proprietate pe care le are asupra filmelor sale şi exploatarea filmelor sale… putem estima în mod rezonabil că moştenirea lui Alain Delon este de câteva milioane de euro”.

Alain Delon are 86 de ani şi o carieră de excepţie în spate. În 1995 a primit titul de ofiţer al Ordinului Naţional pentru Merit, în 1991 a fost numit cavaler al Legiunii de Onoare, iar în 2005 a fost promovat la rangul de ofiţer. În 2019 a primit premiul Palme d’Or de onoare pentru întreaga carieră. Din 1999 a obţinut cetăţenie elveţiană, ţară în care locuieşte în prezent.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517