Traficanţi de droguri prinşi în Satu Mare (Foto)

La data de 11 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o prindere în flagrant delict, urmată de punerea în executare a 3 mandate de percheziţii domiciliare, unul în localitatea Bolda, respectiv 2 în municipiul Satu Mare, la 3 persoane, cu vârste de 58, 34, respectiv 32 de ani, din Satu Mare, bănuite de trafic de droguri de risc, respectiv nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În urma percheziţiilor domiciliare, a fost descoperită o cultură outdoor, compusă din 11 plante, în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 15 kilograme de masă verde şi au fost ridicate şi indisponibilizate 800 de grame de muguri de cannabis, 7 telefoane mobile, 2 grindere, un cântar de precizie, o carabină de vânătoare, 13 cartuşe şi o dronă performantă, destinată supravegherii culturii.

Faţă de cele 3 persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, respectiv nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Ulterior, faţă de cele două persoane de 32, respectiv 34 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, iar faţă de cea de-a treia, de 58 de ani, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare şi un câine de serviciu din cadrul Biroului Vamal Halmeu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penal, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517