Image 1
Image 2

Tort de clătite cu carne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

– 6 – 8 clătite mai grosuţe preparate fără zahăr,

– 500 g carne tocată de curcan,

– o ceapă,

– un ardei,

– 200 g caşcaval răzuit,

– un căţel de usturoi,

– o lingură de bulion,

– o linguriţă de boia de ardei,

– ulei, sare, piper, eventual smântână la servire (după gust)

Mod de preparare:

Clătitele se fac după reţeta clasică, mai grosuţe decât de obicei, dar nu se adaugă zahăr sau îndulcitori. Ceapa, ardeiul şi usturioul răzuit mărunt se călesc în câteva linguri de ulei, se adaugă boia, apoi şi carnea tocată. Se căleşte şi carnea, se condimentează după gbust, apoi se adcaugă o camă cu apă şi se fierbe până când apa se evaporă. Se mai poate adăuga apă, până când carnea se înmoaie bine. Se apaugă şi bulionul şi se lasă pe foc, până când compoziţie devine păstoasă. Se ia de pe foc, se aşează prima clătită pe o farfurie, se unge cu pasta de carne, apoi se presare cu caşcavaul răzuit. Carnea şi ca’cavalul se împart, după ochi, în aşa fel încât să ajungă pentru toată cantitatea de clătită aproximativ egal. Operaţia se repetă până când se termină clătitele, pe cât posibil, ultimul strat e bine să fie un strat mai grosuţ de caşcaval. Se pune tortul la cuporul preîncălzit şi se coace până când caşcavalul se topeşte. Se ornează cu frunze verzi şi se poate servi cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE GRECEȘTI

Vinete gratinate

Iată una dintre acele feluri de mâncare somptuoase care doar te face fericit. Chiar și celor cărora nu le plac vinetele le place acest fel de mâncare.