Image 1
Image 2

Tort cu mere întregi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

7 mere, 2 linguri de zahăr de pus peste mere, 4 linguri zahăr pentru caramel, 7 lingurițe de dulceață de căpșuni. Pentru blat: 4 ouă, 75 gr de zahăr, 75 gr de făină, un praf de copt.

Mod de preparare:

Se face un caramel din zahăr cu 2 linguri de apă și se toarnă uniform într-o tavă de tort. Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se pun în tavă acoperind toată tava. În găurile merelor se pune dulceață de căpșuni și se pudrează cu zahăr. Se dă la cuptor, la 200 grade C, până merele sunt coapte și moi. Cât timp merele sunt la cuptor se prepară blatul. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă cu zahărul și cu praful de copt. Se adaugă treptat albușul bătut peste gălbenușuri, se amestecă bine și se adaugă treptat făînă. Când merele sunt coapte bine se scot din cuptor și se toarnă amestecul de ouă cu făină și zahăr care s-a preparat între timp. Se dă din nou la cuptor încă 35-40 minute, la 180 grade. Când se scoate din cuptor se lasă câteva minute la răcit și se întoarce pe un platou. Se poate orna după preferință, dar se poate lăsa și așa, natur, pentru că arată bine și fără ornament.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Supă uşurică de macriş

REȚETE ROMÂNEȘTI

Supă uşurică de măcriş

Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.

Varză cu carne muntenească

REȚETE ROMÂNEȘTI

Varză cu carne muntenească

Varza acră cu carne de porc sau vită este o mâncare tradițională, gătită lent și finisată cu smântână pentru cremozitate. Perfectă pentru zilele reci, oferă o combinație reconfortantă de savoare și textură.