Image 1
Image 2

REȚETE ROMÂNEȘTI

Tocăniță de Pui la Festivalul Mămăligii: Rețeta Echipei ‘Informația Zilei’ de la Turt

Va prezentam in randurile ce urmeaza reteta de tocanita de pui ce a fost realizata de echipa "Informatia Zilei" cu ocazia participarii la Festivalul Mamaligii de la Turt.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Va prezentam in randurile ce urmeaza reteta de tocanita de pui ce a fost realizata de echipa “Informatia Zilei” cu ocazia participarii la Festivalul Mamaligii de la Turt.

 

 

 

Bunataturile preparate de noi cu mult drag si voie buna s-au bucurat de un real succes in randul tututor celor care au ales sa treaca pe la masa noastra si sa ne guste meniul. Pentru acest concurs gastronomic am ales pentru felul I, o ciorba taraneasca cu carne de porc si pentru felul II, o reteta clasica de tocanita de pui cu smantana cu mamaliguta, specifica bucatariei satmarene,usor de preparat si extrem de gustoasa. Va invitam sa o incercati si dumneavoastra.

 

 

Ingrediente:

Aveti nevoie de 1 kg de piept de pui si pulpe dezosate, 3 cepe mari, 3 ardei rosii, preferabil ardei Kapia, 5-6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, smantana lichida, 1 ou si 2 linguri de faina.

 

 

Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pune la calit in ulei (nu foarte mult) p]na se inmoaie putin. Intre timp, spalati carnea foarte bine, dupa care o taiati in cubulete. Adaugati carnea la amestecul de ceapa si ardei, amestecati si turnati apa calda cat sa acopere cu un deget compozitia. Cand a inceput sa fiarba, adaugati sare, piper si ursturoiul pisat dupa gust si lasati sa fiarba circa 30-40 de minute. Amestecati din cand in cand. Dupa ce a fiert carnea, puteti sa faceti un sos din faina, ou si smantana(de consistenta celui pentru clatite)  pe care il adaugati tocanitei. Pentru acest preparat este bine sa alegeti o smantana cu o concentratie mai mare de grasime si care sa fie mai lichida. Lasati totul sa fiarba inca 10 minute. Gustati tocanita si mai potriviti  de sare, daca este nevoie.

 

 

Drept garnitura, puteti sa optati pentru o mamaliguta sau galuste din ou si faina.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Citește și:

 

 

Puliszka si mamaliga s-au infratit la Festivalul din Turt

 

Sute de porţii de tocană s-au împărţit la Festivalul Mămăligii din Cămârzana

 

Festivalul Mămăligii va avea trei secţiuni

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Tort de clătite cu sirop caramel

Ştim că sunteţi nişte femei ocupate, dar mai ştim că, din când în când, doriţi să vă răsfăţaţi familia cu bunătăţi. Iată o reţetă rapidă şi delicioasă care va mulţumi pe toată lumea. Este pe gustul fiecaruia, care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul, preparat din mere si alune de padure coapte, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.