Termenul de înscriere a firmelor din HoReCa în schema de ajutor se prelungeşte cu o săptămân

Scris de Cristina Bursuc, 21 iulie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Perioada de înscriere a firmelor din HoReCa în schema de ajutor care acordă o compensare de 20% din diferenţa dintre cifrele de afaceri din 2019 şi din 2020 va fi prelungită cu o săptămână, până la 26 iulie 2021, a anunţat  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis luni un ordin care extinde această perioadă, pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.

Năsui a estimat numărul potenţialilor beneficiari ai schemei de compensare la 30.000, iar până luni, cu o zi înainte de expirarea termenului iniţial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8.000 de firme. Valoarea totală a cererilor de ajutor însuma, luni după-amiază, aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Schema de sprijin pentru HoReCa este finanţată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de un miliard de lei.

Plăţile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depăşit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărţită proporţional tuturor firmelor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517