Image 1
Image 2

Tăşcuţe din cartofi umplute cu carne

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

400 g de carne tocată, 800 g de cartofi, 200 g de făină, 150 g de cașcaval felii, 240 ml de vin roșu, o ceapă, un morcov, o lingură de pastă de tomate, un ou, ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Curățați de coajă morcovul și ceapa, tocați-le mărunt și le puneți la călit într-o tigaie cu 50 ml de ulei încins. Amestecați și adăugați carnea tocată. Căliți până este aproape gata și adăugați sare, vinul roșu, pasta de tomate, amestecați, mai țineți câteva minute pe foc și dați deoparte. Fierbeți cartofii în coajă în 2 litri de apă cu sare. Îi lăsați puțin la răcit, apoi îi curățați și îi faceți piureu. Adăugați oul, sarea și amestecați bine. Începeți să formați bile: într-un bol tapetat cu folie elastică puneți 3 linguri de piureu și aplatizați cu lingura, urmând forma bolului, cu marginile ridicate și cu gaură la mijloc. În mijloc puneți câte 2 linguri din umplutura de carne și strângeți bine folia de plastic. Rotiți până obțineți o minge. Procedați la fel și cu celelalte bile, apoi îi mai planați puțin. Treceți fiecare bilă prin făină și prăjiți în baia de ulei până se rumenesc. Puneți tășcuțele prăjite într-un vas termorezistent, deasupra fiecăreia puneți câte o felie de cașcaval. Coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc

Budinca de griș, un desert tradițional românesc simplu și confortabil, este iubită pentru versatilitatea sa și asociată adesea cu dulceața de fructe de pădure, reprezentând o legătură dulce între amintirile copilăriei și bogăția naturală a României.