Image 1
Image 2

Tăiței cu varză proaspătă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de tăiței (preferabil pătrățele), o căpățână mai mică de varză (circa 5-600 g), ulei, sare, piper, dacă vă place puteți folosi și puțină nucșoară.

Mod de preparare:

Varza se curăță și se răzuiește. Se pune peste ea sare și se lasă să stea așa circa 30 minute, după care se stoarce bine de zeamă și cu puțin ulei se călește, până când se face sticloasă. Tăițeii se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj și se strecoară, apoi se amestecă cu varza călită și se condimentează cu piper. Cantitatea de varză călită folosită se poate adapta conform gusturilor fiecăruia. Se poare consuma ca garnitură la cărnuri prăjite sau ca fel principal de sine stătător.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.