Ingrediente:
– o legătură de zarzavaturi noi
– o gulie
– frunze de ţelină
– pătrunjel verde
– o ceapă de mărime potrivită
– 2 linguri de untură de gâscă (se poate suplini cu ulei)
– 100 g de făină albă
– sare, piper, boia de ardei, ghimbir măcinat
Mod de preparare:
Din făină, doar cu apă şi sare se face un aluat mai tare pentru tăiţei, care apoi se răzuiesc şi se lasă puţin la uscat. Ceapa se taie cubuleţe mărunte, iar zarzavaturile curăţate se feliază subţire. În curca 2/3 din cantitatea de untură se căleşte mai întâi ceapa, până când devine sticloasă, apoi se adaugă zarzavaturile feliate, se călesc şi acestea, se condimentează după gust, apoi se stinge cu circa un litru de apă, adăugând şi verdeţurile. În untura rămasă se călesc tăiţeii, până când devin galben-aurii. Se adaugă la supă şi se fierbe până când se înmoaie toate ingredientele. Tăiţeii se pot înlocui cu crutoane prăjite în untură de gâscă, dar în acest caz se adaugă la supă doar la servire. Tot la servire se poate adăuga şi puţină smântână.
Fii primul care comentează