Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O supica usoara, totusi consistenta si se prepara rapid.

Ingrediente:

 

– 2 gulii mai mari, sau 3 mai mici,

– 2 linguri de ulei, sau o lingura mare de unt,

– 200 g de smantana (15%),

– o lingura cu varf de faina,

– o legatura de patrunjel verde,

– sare, piper, baza pentru mancaruri (daca se poate, de casa)

 

Mod de preparare:

 

Guliile curatate si taiate cubulete (sau eventual razuit mare) se calesc in ulei sau unt, se condimenteaza dupa gust si se sting cu circa un litru de apa. Din faina si smantana se face o ingroseala, cu grija, sa nu ramana cu noduri. Se adauga treptat, cateva linguri de supa, iar cand bucatile de gulii sunt fierte, de adauga ingroseala si se mai fierbe asa cateva minute. La servire se poate orma cu frunze proaspete de patrunjel, sau bacon afumat, prajit si sfaramat deasupra supei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.