Image 1
Image 2

IDEE UȘOARĂ

Supă de conopidă cu smântână

Foarte probabil să nu fi încercat de mult timp așa ceva. Ce ar fi să schimbi rutina săptămânală cu o rețeță diferită? A venit vremea de o supica buna....simpla, dar delicioasa, zic eu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conopidă de aproximativ 6-800 g, o ceapă mică, doi morcovi, un pătrunjel, circa 100 g de ţelină, un cartof, frunze de pătrunjel, gălbenuşul unui ou, 200 ml smântână, o lingură de făină, o lingură-două de ulei, câteva picături de zeamă de lămâie (sau oțet), sare, piper, nucşoară, eventual puțin delicat (preparat acasă).

Mod de preparare:

Zarzavaturile se curăţă şi se taie mărunt, iar conopida se desface în buchete. Se încinge puțin ulei într-o oală în care se va prepara mâncarea şi se călesc zarzavaturile, cu excepţia conopidei. Se poate presăra și cu puțină boia. Se stinge cu circa 1,5 l de apă şi, după ce legumele începe să fiarbă, se adaugă conopida şi se fierbe totul la foc mic, până se înmoaie toate ingredientele, apoi se adaugă zeamă de lămâie (sau oțetul), după gust, sare, piper, un vârf de cuţit de nucşoară. Într-un bol se amestecă smântâna cu făina şi, apoi, cu acest amestec se dresează supa și se mai lasă puțin la fiert. După ce se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcească. Gălbenușul se freacă bine, apoi se adaugă treptat, una câte una, câteva linguri de supă caldă, iar compoziția se toarnă în oală. La servire se presară deasupra pătrunjelul mărunțit.

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.