Image 1
Image 2

Supă cremă de caise proaspete

Supa crema de caise
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa crema de caise
Supa crema de caise

Ingrediente:

– 6-700 g de caise,

– o budincă de vanilie sau frişcă,

– 750 ml lapte,

– 250 g frişcă pentru gătit,

– 4-6 linguri de zahăr,

– 1-2 plicuri de zahăr vanilat,

– un vărf de cuţit de sare.

Mod de preparare:

Caisele se bagă în apă clocotită, se lasă circa 1 minut, se scot şi se curăţă de coajă, se mixează cu puţin zahăr, până ce devine o pastă omogenă. Laptele şi se pune la fiert la foc mic şi se adaugă sarea. Se amestecă zahărul, pudinca şi zahărul vanilat şi se dizolvă cu circa 100 ml de apă rece. Când laptele pus la fiert începe să se încălzească se adaugă pudinca dizolvată, amestecând continuu, iar când începe să se îngroaşe, se adaugă fructele şi se lasă să mai dea un clocot. Se ia de pe foc, iar după ce s-a răcit puţin se adaugă şi frişca. Se serveşte rece, ornată cu globuri de îngheţată, felii de caise, batoane de scorţişoare sau vanilie, sau frunză de mentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.