Image 1
Image 2

Supă cremă de broccoli

Supa crema de broccoli
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Supa crema de broccoli
Supa crema de broccoli

Ingrediente:

300 g broccoli, un litru de supă de carne de pui sat de zarzavaturi (preparat din zarzavaturi proaspete, delicat de casă, bază pentru mâncăruri, sau eventual din cubuleţe de supă), 150 g de smântână, sare, piper, nucşoară.

Mod de preparare:

Bucăţile curăţate şi spălate de broccoli se fierb în supa de carne sau de zarzavaturi (care vă place mai mult), se strecoară, dar zeama nu se aruncă, deoarece cu aceasta se va dilua pasta de broccoli. După ce se răceşte puţin, broccoli se mixează cu blenderul. Dacă e prea fierbinte, se distruge tăişul lamelor. Se adaugă smântâna, se amestecă până la omogenizare, se condimentează după gust, apoi treptat de adaugă şi zeama în care s-a fiert leguma. Se poate servi natur, eventual cu crutoane, bacon afumat, tăiat sibţire şi prăjit, eventual cu carnea de pui din care s-a preparat supa, sau ornat cu smântână, diverse seminţe uşor prăjite, fulgi de cereale, ori cu bucăţi nezbrobite de broccoli.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Coktail de cafea

Cocktail de cafea aromatizat

Descoperă cum să pregătești un cocktail de cafea deosebit, perfect pentru a-ți începe ziua sau ca desert după masă. Combinația de cafea, scorțișoară, nucșoară și ciocolată îți va răsfăța simțurile cu fiecare înghițitură.