Sondaj: Sunteţi de acord cu construirea unei parcări subterane în faţa Hotelului Dacia?

La ultimele două şedinţe ale Consiliului local Satu Mare s-a pus în discuţie oportunitatea construirii unei parcări subterane în faţa Hotelului Dacia.

Primăria Satu Mare vrea să scoată la licitaţie construcţia, prin concesiune, a unei parcări subterane pentru un singur nivel, cu 111 locuri de parcare pe o suprafaţă de 3.540 de mp. Valoarea estimată a investiţiei este de 19,031 milioane de lei.

În şedinţa de vineri, 17 iunie, s-a aprobat ca redevenţa să fie de 4%, adică partea din încasări care îi va reveni Primăriei Satu Mare.

Însă parcarea a împărţit în două tabere consilierii locali sătmăreni.

Detalii puteţi citi aici:

Parcarea subterană de la Dacia împarte în două Consiliul local Satu Mare. Consilierii PNL vor parcare pe Kogălniceanu

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare:

Sunteţi de acord cu construirea unei parcări subterane în faţa Hotelului Dacia?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
 1. Nicu a spus: 30 iunie 2022, ora 10:51

  Nu sunt de acord, ci mai degraba sustin oprirea circulatiei in centrul vechi unde mai mult isi fac de cap cu tot felul de masini tunate progeniturile persoanelor de bani gata.

 2. Daniel a spus: 23 iunie 2022, ora 03:33

  Înţeleg ca domnul Vasile Bud este cel care ar vrea ca parcarea subterana care trece şi prin fata hotelului sau sa nu se facă?? Sa nu uitam ca domnul Bud care îşi savura cafeaua cu fostul primar de Satu Mare, Iuliu Ilyeş, a primit terenul din domeniul public sa îşi facă blocul de apartamente şi mallul de jos aflat la cap pod Golescu, proiectul nefiind terminat nici acum, se observa groapa făcută vizavi unde mai trebuia construita o clădire. Sa nu uitam ca în schimbul cedării terenului, primăria a primit locuri de parcare la subsolul clădirii. Însă teoretic, ca bani nu cred ca încasează de acolo. Aşadar, sa faci ditamai construcţia pe un teren care valora enorm şi îl primeşti gratis şi acuma sa faci iar smecherii numai sa nu se facă nimic, totuşi e prea de tot. A încercat blocarea mallului Nepi numai ca să nu aiba concurenta. Pai se compara mallul de pe Careiului cu a lui Bud?? Dacă nu aveam mallul Nepi şi acum sătmărenii mergeau în Baia Mare sau Cluj. În concluzie, lăsaţi primarul Kereskeny sa facă ce trebuie pt oraş. Şi încă ceva, dacă nu s-ar face parcarea subterana din centru vechi în zona hotelului, câte maşini ar avea loc sa parcheze? Cred ca mai puţine decât ar fi în noua parcare subterana. Astfel, deasupra nu ar fi maşini şi pietonii pot circula în centrul vechi fără sa ii deranjeze circulaţia maşinilor. Era sa uit, cu cât se amână asta, cu atât se amână şi reabilitarea centrului vechi. Cei care latră ca vai cum arata centrul vechi, sa ii ia la întrebări pe cei de la PSD, PNL şi USR.

 3. dorel a spus: 20 iunie 2022, ora 23:37

  De acord cu parcarea, dar sa fie cu doua nivele. Trebuie gandita si pentru viitor nu doar pentru prezent. Mai uitati-va si la altii ce-au facut.

 4. Zsolt a spus: 20 iunie 2022, ora 16:28

  Dejaba scrii că da sau nu , oricum fac ce vor.

 5. Adrian a spus: 20 iunie 2022, ora 16:27

  Eu zic ca cu bani respectiv sa se termine lucrări începute în oraş şi lăsate baltă
  Sa se termine cu infrastructura oraşului arată deplorabil la instituţiile publice nu este nici o parcare acolo ar fi primordial, nu ai unde parca cînd te duci şi rezolvi o problema

 6. Nelu a spus: 20 iunie 2022, ora 16:26

  Maaaa!……Prima data faceţi hotelul!…..Ca ii in Paragina de ani de zile!….Auzi!…..Parcare subterana

 7. Balog a spus: 20 iunie 2022, ora 16:23

  Nu sa rămână asa cum este ca este parc şi dea drumul odată la cinema cum a fost vreodata

 8. Romulani a spus: 20 iunie 2022, ora 16:20

  Clădirea rezemată de pe Răndunelelor colţ cu Ştefan cel Mare a stat cu grinzile de lemn rezemând pereţii din mijlocul drumului peste 20 de ani. Centura a fost terminată anul trecut, ba nu, până în 1 iunie… Pasarela pietonală e gata de vreo doi ani… La Luna Şes se schiază şi vara, podul 3 e gata de vreo doi ani… Obişnuiţi-vă cu ideea că nici hotel nu va fi şi nici parcare în primii 50 de ani ai secolului … Că sunt unguri, că sunt români, toţi responsabilii de binele comun sunt interesaţi doar de binele propriu, făcând doar mici clişee de imagine pentru a-şi întreţine turma de aplaudaci.

 9. Belu a spus: 20 iunie 2022, ora 16:18

  Nu sunt în stare să scoată apa din lacul „Cubic” , atunci cum vor scoate apa dacă se inundă parcarea subterană???

 10. Baphomet a spus: 20 iunie 2022, ora 15:07

  Citind comentariile, ca Ateu inrait, ma crucesc.
  Nici o sansa sa evoluam. Nici o sansa.

 11. Aschner Emeric a spus: 19 iunie 2022, ora 18:49

  A doua fraza, din primul rand incepe cu „Ba ” fara architecturaa. Scuze.

 12. Aschner Emeric a spus: 19 iunie 2022, ora 18:46

  Parcarea subterana nu rezolva problema arzatoare a orasului, parcarea in general. Brchiteceturaa mai mult va ingreuna circulatia si parcarea in strazile adiacenete Centrului Nou. Fiind un proiect de interes general, investitie mare,impact social, de mediu, urbanistic si architectural este necesara consultarea obligatorie a cetatenilor municipiului. Votul Consiliului este mai degraba un vot politic si de interese de grup.

 13. Marica a spus: 19 iunie 2022, ora 17:49

  Nu sub nici o formă !Ce vreti să distrugeţi parcul ?

 14. Olivia a spus: 19 iunie 2022, ora 17:48

  Mai degrabă din acei bani ar renova acel hotel. Era o atracţie turistică candva. Si inca o sugestie ar fii la sfarsitul saptamanii sa fie închisă circulaţia pentru automobile . Să se pună bariere cu senzori ca salvarea,pompierii,poliţia si locatarii care locuiesc în zonă sa aiba acces .

 15. Ioni a spus: 19 iunie 2022, ora 17:46

  Eu zic sa demolaţi Dacia si sa faceţi parcare

 16. Babacu a spus: 19 iunie 2022, ora 15:15

  NU! Nici eu nu sint de acord dar n-am deloc incredere in acest Consiliu local, toti sint niste ambuscati fara viziune, tot ei au macelarit Drumul Careiului de a ajuns un adevarat stres, 3 supermarket-uri pe 300 metri aproape in centrul orasului cind alte capitale europene trimit supermaket-urile la periferie. In loc sa fie o zona de liniste Drumul Careiului arata ca un bazar turcesc.

 17. Marinela a spus: 19 iunie 2022, ora 12:46

  Nu ! In ce oras din tara, parcurile centrale au fost stricate pentru a face parcari subterane ? Nicaieri !!! Avem si noi un singur parc si acela-l desfiintam ! Nu toata lumea are nevoie de parcare, dar toti avem nevoie de spatiu verde !

 18. Dana a spus: 19 iunie 2022, ora 12:44

  Sub nici o formă. Parcul trebuie să rămână parc. Mai bine s-ar ocupa de recuperarea hotelului Dacia şi de radarea acestuia oraşului.

 19. Andris a spus: 19 iunie 2022, ora 12:42

  Doar să nu cadă pânza aceea de pe hotel peste parcare şi să rămână oamenii blocaţi acolo cu maşinile. :))))

 20. Zsombor a spus: 19 iunie 2022, ora 12:41

  tu crezi ca pe astia ii intereseaza de afacerile noastre?Ei is fixati pe treburile ai banii lor.

 21. Alex a spus: 19 iunie 2022, ora 12:40

  NU! Si avem destula pietonala, la ce mai trebuie inchis si centru? Ca sa moara afacerile una cate una?

 22. Seba a spus: 19 iunie 2022, ora 12:39

  plus de asta va fi concesionata de o firma din ungaria pe 50 de ani!

 23. Sebi a spus: 19 iunie 2022, ora 12:38

  Parcarea nu e prevăzută ptr.localnici se vrea o parcare privată ptr.viitorul hotel din bani publici cam asta e pe scurt ..

 24. Lica a spus: 19 iunie 2022, ora 12:37

  Atata timp cat se vrea parcare pt hotel Dacia din bani publici , NUUU…!

 25. Ioan a spus: 19 iunie 2022, ora 12:36

  Se vrea a se face parcare dar doar pentru hotelul Dacia. Din care oraşul primeşte o redevenţă de 2%. Între timp, celelalte locuri de parcare, de la suprafaţă se desfiinţează pentru că urmează ca zona centrală să nu mai permită acces auto.

 26. Felicia a spus: 19 iunie 2022, ora 12:35

  Mereu au incercat sa distruga vestigiile istorice ale orasului si nu numai, si au cautat mijloace de a sterge istoria romanilor !

 27. Augustin a spus: 19 iunie 2022, ora 12:34

  Nu se poate face nicio parcare subterana din cauza vestigiilor istorice subterane din centru, fosta cetate a Sătmarului şi a fostului castru Zotmar!!! Singurul lor obiectiv este sa scape de statuia lui Lucaciu!!!

 28. Ioana a spus: 19 iunie 2022, ora 12:32

  Daca Hotelu Dacia e mort moarta sa fie si parcarea subterana pentru ce so faci sa mai distrugeti un parc ca si asa de 32 de ani numai distugeti tot ce iese in cale.

 29. Văru a spus: 19 iunie 2022, ora 11:19

  Oameni buni, nu va bateţi joc de ce a mai rămas din farmecul acestui oraş . NU este o investitie potrivită acestui loc având alternative mult mai potrivite. Fără ironie, dar nu aduceţi Cubicul in faţa la Dacia.

 30. Dac Bulibas a spus: 19 iunie 2022, ora 10:12

  Circulatia autovehiculelor din Centrul vechi al orasului ( Piata Libertatii) ar trebui INLATURAT in totalitate pe modelul altor orase importante din Europa !!! . Circulatia ar trebui permisa doar pietonilor si biciclistilor !. Trebuie protejat si pastrat ceea ce mai avem ramas din trecut si pt. generatiile urmatoare !!!. Ca urmare NU sunt de acord si NU sustin construirea unei parcări subterane în faţa Hotelului Pannonia (…Dacia) !!!. Mai degraba ar trebui intretinuta si modernizata Gara CFR respectiv Autogara din fata acestuia asa cum este in orice oras care se respecta !. ( Luati modelul din Sfantu Gheorghe condus de primarul Antal Arpad !). Este jalnic cum arata Gara CFR si cladirea Autogarii degradate !!!. Cine vine in oras cu trenul se intalneste cu aceasta imagine dezolanta ( cartea de vizita al orasului …)

 31. usu a spus: 19 iunie 2022, ora 07:03

  strazile in general,cele din centrele oraselor cu atat mai mult nu sant pentru parcare de masini,strazile sant pentru circulatie,cai de comunicatie nu locuri de depozitat masini pentru o zi/noapte intreaga,si apropos ce inseamna parcarea orasului?,pana acum eu am vazut o ca un loc al nimanui unde oricine si a lasat cum a vrut si cat a vrut marea investitie a vietii lui.Deci nu mai numiti strazi,artere de circulatie spatiile unde masinile stau si isi asteapta proprietarii sau asteapta ziua de maine.Masinile se parcheaza in parcari ,curtile personale nu pe marginea drumului.

 32. Satmarean a spus: 18 iunie 2022, ora 19:34

  Informaţi corect: parcările de până acum dispar iar cea subterană nu va fi a oraşului. Ca să ştie lumea ce votează

 33. Lorand a spus: 18 iunie 2022, ora 19:23

  Conducera orasului ( UDMR-FIDESZ) nu este in stare sa rezolve problemele elementare al orasului, un garaj subteran pentru ei este o initiativa foarte inalta. In toate orasele moderne din lume, auto turismele nu au ce cauta in centrul orasului si zona centrala este pasabil numai pietoni sau biciclisti!

 34. Capotescu Dinu a spus: 18 iunie 2022, ora 12:35

  O prostie! Daca, la un moment dat se opreşte definitiv circulaţia în centrul oraşului, ce vor face cu parcarea?

 35. ulpius a spus: 18 iunie 2022, ora 06:47

  Mai există hotelul DACIA ? Am inţeles că şi-a schimbat numele în PANONIA….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517