Image 1
Image 2

Sondaj: Este bine că se închid școlile?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Vom avea consultări cu reprezentanții elevilor și cu reprezentanții profesorilor pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului școlar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată”, a declarat ministrul Educației, într-o intervenție telefonică la B1TV.  Acesta a mai spus că cele două săptămâni de vacanță vor putea fi compensate.

Sorin Cîmpeanu a mai subliniat că testarea non-invazivă este un motiv pentru reluarea cursurilor: „În cele două săptămâni am fost asigurați că Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) va finaliza achiziția și acele 70 milioane de teste, care au fost aprobate prin hotărârea CNSU nr. 76, vor fi achiziționate”.

Toți elevii vor avea vacanță până pe data de 5 noiembrie, după cum a spus ministrul Educației: „Oricum, elevii din învățământul primar și preșcolarii din grădinițe intră în vacanță, conform calendarului anunțat, în data de 25 octombrie, pentru o săptămână. Această vacanță se va prelungi cu încă o săptămână pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. De asemenea, elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal vor intra pentru o perioadă de două săptămâni în vacanță, începând cu 23 octombrie până pe 5 noiembrie”.
Consiliul Național al Elevilor le solicită guvernaților să nu îi trimită în vacanță pe elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, iar calendarul examenelor să nu fie în niciun fel afectat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat la finalul unei ședințe care a avut loc la Palatul Cotroceni, că toți elevii vor avea o vacanță de 2 săptămâni începând de luni.

Structura actuală a anului școlar 2021-2022 este deocamdată, următoarea:
Semestrul I (14 săptămâni de cursuri); Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021. Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri); Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022. Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare). Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022. Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Întrebarea noastră este următoarea:

Sorry, there are no polls available at the moment.

4 comentarii

  1. Nu! Dacă cei în drept ar fi interesati să salveze lumea, nu ar mai trebui să inchidem nimic, nici atatia morti nu ar fi. Bagam oxigen, trebuie, nu trebuie, nu acceptam tratamente eficiente, cu rezultate salvatoare de vieți.
    Bolnavii nu merg la spital pentru că nu sunt locuri! Dar și dacă merg, nu se mai intorc! Unde este grija pentru viată si sanatate? Medicii de familie ar trebui sa dea cu toții retete și pe mail ( ca să fie și ei feriti de boala) contra covid. Omul să stea acasa si sa ia tratamentul, poate se mai salveaza. A inchide scoala si restaurantele, terasele inseamna un lucru grav de tot: unii raman fara carte, unii raman fara serviciu.

  2. Inchiderea scolilor pe acest taram tiganesc este o masura exceptionala care merita de laudat !!!!. Pana cand nu se vor face TESTARI rapide SAPTAMANALE la toti elevii si personalul angajat al scolilor pana atunci scolile trebuie neaparat inchise si trecut la invatamant online !!!. Elevii au fost tot timpul si sunt purtatori de Covid de la scoala la parinti ceea ce trebuie oprita !. Scolile poarta cea mai mare vina in raspandirea Coronavirusului ceea ce a condus la situatia actuala . Deschiderea scolilor a fost un act de tembelism din partea autoritatilor incompetente si iresponsabile pt. care vinovatii ar trebui condamnati la moarte fara exceptie !!!.

  3. Pentru cei 40% analfabeti functionali din scolile romanesti oricum nu conteaza. Curios este ca asa-zisele Consilii ale elevilor (care chipurile se ocupa de drepturile elevilor) vorbesc tot timpul de burse, de decontari navete (ceea ce este foarte bine) dar nu i-am auzit macar odata sa vorbeasca de procentul foarte mare de analfabeti functionali. Sau asta nu ii priveste deloc?

Lasă un răspuns

Connect with