Image 1
Image 2

Shakespeare’s Globe riscă să fie închis definitiv în urma epidemiei de Covid-19

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentanţii teatrului Globe din Londra solicită urgent finanţare pentru a evita falimentul din cauza impactului „devastator” al pandemiei de Covid-19, relatează BBC.

Teatrul este închis din 20 martie şi conducerea a avertizat parlamentarii britanici că situaţia este critică şi că riscă să fie închis definitiv, în urma crizei sanitare.

Este nevoie, potrivit estimărilor, de cel puţin 5 milioane de lire sterline pentru a îşi reveni.

Instituţia nu a fost eligibilă pentru ajutorul acordat de Arts Council England şi „a rămas fără niciun sprijin de urgenţă”.

„Fără finanţare de urgenţă şi fără continuarea schemei de menţinere a locurilor de muncă, vom cheltui toate rezervele noastre şi vom intra în insolvenţă. Această situaţie a fost devastatoare din punct de vedere financiar şi poate fi finalul”, se arată în documentele transmise comitetului de selecţie din Departamentul pentru Cultură şi Media.

Parlamentarul conservator Julian Knight, care conduce comitetul, a spus într-o scrisoare trimisă ministrului Culturii Oliver Dowden că ar fi „o tragedie” dacă teatrul va fi închis.

„Shakespeare’s Globe este o instituţie recunoscută la nivel mondial şi nu doar parte din identitatea noastră naţională, ci şi cel mai bun exemplu al contribuţiei majore a artei la economia noastră”, a scris el. „Dacă această comoară naţională va fi răpusă de Covid-19 ar fi o tragedie”.

Globe nu primeşte finanţare anuală de la Arts Council England, astfel că nu poate accesa fondul de urgenţă de 90 de milioane de lire sterline al acestuia.

Teatrul strânge 95% din venituri din vânzarea de bilete, tururi ghidate, ateliere educaţionale şi retail.

Conducerea instituţiei a avertizat acum că se află în cea mai mare criză de la redeschiderea în 1997.

Shakespeare’s Globe Theatre, reconstrucţie a teatrului omonim care a găzduit primele piese ale dramaturgului englez în urmă cu 400 de ani, a fost deschis pe 12 iunie 1997 de regina Elizabeth II şi de prinţul Philip.

Shakespeare’s Globe a găzduit actori ca Sir Ian McKellen, Christopher Plummer, Dame Judi Dench, Jude Law, Ralph Fiennes şi David Tennant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RENAȘTEREA ITALIANA

Rolul Femeilor și Revoluția Culturală în Renaștere

În cadrul claselor de elită din Renașterea italiană, femeile beneficiau de mai multe oportunități de a atinge un nivel relativ egal cu bărbații, cel puțin în plan intelectual. Un exemplu notabil în acest sens este Lucrezia Borgia, poate cea mai faimoasă femeie a epocii datorită reflectării în presa contemporană.