Senator USR: Teoria lui Iohannis că ruşii ar fi de vină pentru inflaţie, falsă

Senatorul USR Cristi Berea susţine că teoria că ruşii ar fi de vină pentru inflaţia din România este falsă. El admite însă că, ”războiul din Ucraina afectează economia în toate statele europene”.

Potrivit unui comunicat de presă, Berea afirmă că, ”este tot mai evident că nici şeful statului, nici premierul nu ştiu cum să reacţioneze în faţa inflaţiei care se apropie de 14 la sută”.

”Teoria preşedintelui Klaus Iohannis că ruşii ar fi de vină pentru inflaţia ridicată este falsă. Sigur că războiul din Ucraina afectează economia în toate statele europene, dar când ai 14 la sută inflaţie, problema cea mare este la tine acasă. Şeful statului nu face decât să mascheze incompetenţa coaliţiei PNL-PSD”, a declarat senatorul USR.
Berea spune că Executivul ar trebui să taie din cheltuielile bugetare şi susţine că în ultimele 4 luni.

”Ce poate face Guvernul? E simplu: să taie din cheltuielile bugetare. Au fost angajaţi 4.000 de oameni în sistemul de stat în ultimele patru luni. Era nevoie de toţi aceşti oameni? Foarte mulţi dintre ei au venit pe pile, relaţii şi cunoştinţe”, a mai afirmat senatorul Berea. Apoi, tot el spune: ”Vedem ce se petrece la serviciul de paşapoarte sau cu programările la examenele pentru permis. Mereu ni se spune că nu sunt suficienţi angajaţi şi că de asta timpul de aşteptare este mare. Atunci de ce nu sunt angajaţi oameni noi pe aceste funcţii sau măcar să fie transferaţi de la alte servicii?”.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 17 mai 2022, ora 10:12

    Astea sint avantajele (si dezavanatajele) democratiei: toate nulitatile au posibilitatea sa-si dea cu presupusul.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517