Image 1
Image 2

Satu Mare: Preţurile de achiziţie la Spitalul Judeţean au explodat în pandemie. Exemple concrete

Satu Mare: Preţurile de achiziţie la Spitalul Judeţean au explodat în pandemie. Exemple concrete
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Adrian Marc, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare ne-a precizat că în contextul pandemiei bugetele sunt tot mai greu de gestionat din cauza exploziei prețurilor la echipamente, care au înregistrat creșteri de 10-15 ori față de valoarea inițială.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare ne-a dat câteva exemple de materiale de protecție cu prețurile înainte și în timpul stării de urgență.

O mască chirurgicală putea fi achiziționată de spital înainte de Coronavirus la prețul de 0,56 lei, iar în timpul pandemiei, prețul a ajuns la 2,50 lei bucata, în prima tranșă și ulterior la 2 lei.

Un termometru non-contact putea fi achiziționat la 89,9 lei în acordul cadru, iar în contextul actualei pandemii prețul propus de ofertant  ca urmare a solicitarii de ajustare a prețului este de 390 lei+TVA.

Un halat chirurgical de unică folosință a ajuns de la prețul de 5,22 lei la aproape 28 de lei, iar apoi la 26 lei. SJU a cumpărat 13.000 de bucăți cu 7,26 lei dar și 600 de bucăți cu 28 lei. Au fost cumpărate combinezoane cu 67 lei (260 bucăți), dar și cu 148 lei (30.000 bucăți).

Botoșeii acoperitori au costat 0,04 lei înainte de pandemie, iar în timpul stării de urgență au ajuns la 0,18 lei – prețul de achiziție. La fel și în cazul bonetelor de unică folosință, cu 0,039 lei înainte de pandemie și 0,18 lei – prețul de achiziție în contextul actualei pandemii de Coronavirus.

2 comentarii

  1. Eu zic sa achizitionati de la ungurean ca-i mai putin hotoman !… Ha,ha,ha…..( Orban Viktor aprovizioneaza si Tinutul Secuiesc !, Orban Lajos nu-i in stare nici sa aprovizioneze romanica ?. Dar ce faceti fratilor ?…)

Lasă un răspuns

Connect with

GLICEMIA

10 alimente care scad glicemia

Pentru persoanele cu diabet sau alte afecțiuni ce influențează nivelul glicemiei, dieta este mai mult decât importantă în menținerea nivelului optim de zahăr în sânge.

STUDIU

Copiii alăptați la sân sunt mai inteligenți și mai sănătoși

Copiii care se hrănesc cu laptele matern pentru o perioadă mai lungă de timp au șanse mai mari să fie mai sănătoși ca adulți, și aibă o calitate a vieții mai bună, în general. Este vorba despre prevenirea anumitor afecțiuni, dar și de îmbunătățirea inteligenței academice, pe parcursul întregii vieți.